V Simulació del Parlament Europeu

La URV ha acollit aquest dijous la simulació del Parlament Europeu, una activitat dirigida a alumnes de Grau de Dret i Doble Grau de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili del Centre, que recrea els òrgans de presa de decisió del Parlament, convertint l’aprenentatge en una experiència vivencial.

És la cinquena edició de l’activitat, i ha comptat amb la participació d’un centenar d’alumnes. Hi col·labora la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City, amb la coordinació del Centre d’Informació Europe Direct Tarragona, la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Compta també amb la col·laboració del Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT) i l’Observatori de la Igualtat de la URV.
Prop d’un centenar d’alumnes hi han participat.
La jornada s’ha dut a terme tot el dia, fragmentant les jornades de treball en diferents temàtiques. Primerament s’han treballat diferents propostes per comissions i assumint el rol d’eurodiputat d’un partit polític concret, i després s’han votat les resolucions en una simulació de ple.
La Càtedra ha donat suport a la comissió de treball sobre desenvolupament regional, fent una reflexió específica sobre mobilitat urbana. Els alumnes de la comissió han realitzat diverses propostes de promoció del vehicle elèctric, l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport, i les proves experimentals de trens aeris, uns ferrocarrils que se situen per damunt de les carreteres. Aquestes propostes s’han votat favorablement al ple, el que significa que es traslladaran al Parlament Europeu real, a través d’un eurodiputat català.
La Càtedra Smart a ha coordinat el debat sobre Desenvolupament Regional: Mobilitat Urbana
Una jornada que ha estat exitosa per diversos motius. D’una banda, els alumnes han participat de manera activa i reflexiva, fent aportacions de gran interès i debatent amb els seus companys. A més, la jornada ha servit per donar a conèixer des de ben a prop la cambra europea i les seves tasques, que sovint passen desapercebudes en favor de la política local.