Una quarantena de persones a la presentació de Tarragona Open Data Lab

Les instal·lacions de Tarragona Impulsa van acollir aquest dijous a la tarda la presentació pública del projecte de Tarragona Open Data Lab amb una quarantena d’assistents.

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region, en coordinació amb Tarragona Impulsa, l’Àrea de TIC de l’Ajuntament de Tarragona i la col·laboració de la Diputació de Tarragona,  impulsa aquest projecte que vol ser referent al territori del Camp de Tarragona i el segon a tota Catalunya. Els tres eixos d’actuació seran: la divulgació, la formació i el foment de l’emprenedoria. L’objectiu principal del projecte és oferir eines als ciutadans i a les Pimes, que permetin l’aprofitament i la reutilització de les dades obertes, per tal de millorar la seva competitivitat i innovació i promoure un ecosistema que produeixi més valor econòmic i social al voltant de les dades en obert.

Amb aquesta propòsits, el projecte contempla oferir una escola ciutadana amb formació gratuïta per als ciutadans i formació professional, amb reconeixement internacional amb certificat reconegut. A la vegada busca impulsar l’ecosistema emprenedor facilitant l’emprenedoria basada en dades obertes i aproximar la reutilització de dades a les PIMES.

Dossier OpenDataLab Tarragona_Informatiu