Una infografia interactiva i participativa dirigida als joves per un bon ús responsable de les noves tecnologies

 

‘Tens un tic amb les TIC’ és una infografia interactiva i participativa creada al 2016 per CoP Educ@TiP formada per tècnics de diferents àmbits entre Justícia, Ensenyament (secundària), serveis socials, entitats privades, Ajuntament… amb l’objectiu d’arribar als joves i adolescents i conscienciar-los en el seu ús de les noves tecnologies.

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region hi col·labora junt a l’Àrea de Salut de l’Ajuntament qui ja en  la VI edició del Fòrum Smart, van tractar i reflexionar sobre l’ús de les noves tecnologies i els joves, i el perill de desenvolupar una addicció.

Aquesta eina ha de servir com a producte que ajudi a fomentar l’alfabetització digital entre els i les joves, i sis competències bàsiques en aquest àmbit: Competència informacional, comunicativa, crítica, tecnològica o instrumental, en seguretat personal i en seguretat en dispositius.

A la vegada, ha de servir com a guia de treball per a professionals que treballen amb adolescents i joves i que volen aprofundir amb ells en aquest bon ús de les tecnologies. En aquest sentit es preveuen cursos formatius.

De forma interactiva, la infografia està pensada per a navegar entre propostes que donen lloc a la reflexió i a mostrar aspectes potser no tinguts en compte en el dia a dia però importants. S’ha treballat amb plataformes gratuïtes i a l’abast de tothom i fins i tot ha comptat amb una caràtula dissenyada amb la col·laboració d’una alumna de l’Institut Comte de Rius entre altres joves.

Formalment ‘Tens un tic amb les TIC’ es va presentar en una jornada anomenada sota el mateix nom el passat 13 de setembre al Comte de Rius davant diversos professionals, organitzada pel Centre d’Estudis Jurídics CEFJE, i coorganitzada per l’Ajuntament de Tarragona, Comte de Rius i Ondina de Menorca.

-Pots veure/consultar la infografia’ Tens un tic amb les TIC -en aquest enllaç-