Tarragona, com a primera ciutat espanyola amb gratuïtat universal de bus

La revolució de la mobilitat tarragonina cap a una ciutat més sostenible és ara per ara un dels punts anunciats per encetar aquest 2019 com a projecte de ciutat.

En aquest sentit, Tarragona vol esdevenir la primera ciutat espanyola en oferir la gratuïtat universal en els busos de l’EMT després que ja fos pionera en oferir l’accés gratuït als infants, joves i jubilats.

La mesura es preveu en quatre anys, aplicant el 25% del descompte de manera anual durant el proper mandat, en els diversos abonaments, amb una primera rebaixa a incis del nou any.

Es tracta d’una clara aposta per una transformació social i urbanística que serveixi per fomentar i incrementar l’ús del transport públic d’una banda, i per l’altra la cohesió dels diversos nuclis i barris de la ciutat. En aquest sentit, establir també l’actual aparcament Battestini com estació principal de l’EMT al centre, i incrementar el foment pel transbordament i la intermodalitat.

Cap a una ciutat més sostenible i menys contaminant

Mantenint l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de caire 100% públic, es preveu també la renovació gradual de la flota d’autobusos per vehicles més eficients i menys contaminants.

Cal tenir present que amb capacitat entre 20 i 80 passatgers, un bus transporta més nombre de gent en un mateix espai, ocupant 20 vegades menys que el que ocuparien en vehicles privats, de manera que el consum d’energia i les emissions per passatger són també molt menors.

Finalment la creació d’una targeta TT d’accés senzill i àgil als serveis públics municipals suposaran una nova aposta per la innovació i la tecnologia en favor de la ciutadania, seguint els eixos i paràmetres de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region i la seva aposta per iniciatives orientades a millorar la qualitat de vida, la sostenibilitat i la gestió eficient dels serveis, innovant en materials, recursos i models, mitjançant el coneixement, la tecnologia i la innovació.

En definitiva, una Tarragona millor, una ciutat més avançada, una ciutat intel·ligent.