Salou s’uneix a la ‘Red de Destinos Turísticos Inteligentes’

(Llegeix l’original a TarragonaDiari)

Aquest dijous 11 d’octubre, a la seu del Ministeri d’Indústria i Turisme, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat la declaració d’intencions de la ‘Red de Destinos Turísticos Inteligentes’. Amb ell, fins a una setantena d’alcaldes i representants d’administracions locals, provincials i autonòmiques de tot l’Estat, s’han unit a la iniciativa.

Tot plegat una proposta l’objectiu de la qual és el de millorar el posicionament de l’Estat espanyol com a destí turístic mundial, buscant nous mecanismes per impulsar la innovació en els destins, amb el desplegament i el desenvolupament de les TICS, de manera que es puguin crear serveis diferenciats i altament competitius.

Una xarxa «molt important per Salou»

El batlle de Salou, Pere Granados, s’ha mostrat satisfet d’unir-se a la iniciativa, afirmant que «aquesta xarxa serà molt interessant per Salou perquè suposa reforçar una línia estratègica per a lagestió intel·ligent i eficient dels recursos turístics partint de l’aprofitament de les noves tecnologies i la digitalització». A més a més, Granados ha afegit que «és molt important per Salou perquè en formar part d’aquesta xarxa es té accés a inversions mitjançant Red.es».

A més a més dels representants de municipis i administracions de tot l’Estat, l’acte ha estat presidit per laministra d’Indústria, Comerç, i Turisme, Reyes Maroto, i la secretària de Turisme, Isabel Oliver. Al final de l’acte, Maroto ha afirmat que aquesta nova xarxa «permetrà conèixer quines són les fortaleses del sectori conèixer les seves sinergies. Treballant amb un enfocament decohesió territorial i d’integració dels destins utilitzant les noves tecnologies per millorar l’experiència dels visitants».

En aquest sentit, la secretària de Turisme, ha manifestat la necessitat de «seguir sent el país més competitiu del món. Un fet que obliga a estar molt pendents del que fan els altres i millorar-nos constantment».

A més a més de Salou, a Catalunya s’han sumat a la iniciativa Lloret de Mar i Castelldefels, de la mateixa manera que ho ha fet la Vall d’Aran.