Premsa | Quim Torra visita el Clúster TIC Catalunya Sud i en destaca la seva importància estratègica per la regió

(Publicació de Tarragona Digital)

En el marc de la visita que el president de la Generalitat, Quim Torra ha realitzat aquest divendres 25 de gener almatí a Reus, s’ha desplaçat fins al Tecnoparc de Reus per mantenir una reunió amb representants del Clúster TIC Catalunya Sud.

Després de visitar part de les instal·lacions reusenques, el president del clúster, Pablo Mazón, el mànager Gabriel Domènech i membres de la junta directiva com Carles Castilla, acompanyat del regidor d’Empresa i Ocupació de Reus, Marc Arza, han traslladat a Torra la trajectòria del clúster i el paper que està jugant en aquests moments tant per les empreses tecnològiques tarragonines com en la projecció econòmica i empresarial de la nostra regió.

Aposta de la Generalitat pel sector tecnològic tarragoní

En la part inicial de la presentació s’ha agraït especialment a l’ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Marc Arza, l’aposta que es va fer ja el 2014 pel clúster, cosa que ha permès que en aquests moments pugui aglutinar ja una cinquantena d’empreses tarragonines i tingui diversos projectes estratègics en marxa.

En el transcurs de la trobada, Torra ha destacat el dinamisme econòmic de Tarragona i s’ha interessat especialment per l’aportació del clúster en el conglomerat empresarial i econòmic de la nostra regió. Des del clúster s’ha traslladat al president de la Generalitat la necessitat que el govern català faci també una aposta pel sector tecnològic tarragoní i pel seu potencial en el conjunt de Catalunya. Una de les idees que s’han posat sobre la taula i per les que al president s’ha interessat ha estat el paper del Clúster TIC com un element de cohesió territorial, de generació de talent i projectes innovadors.

A la vegada s’ha posat en relleu el seu paper de pont entre la Universitat Rovira i Virgili i els centres de formació del territori per una banda i el mercat laboral per l’altra.

Jornades de formació del Clúster TIC aquest mes de febrer

 

Entre les accions en que està treballant el Clúster TIC per aquest primer trimestre de 2019 hi ha diverses sessions de formació especialitzada en l’àmbit de l’empresa, i el màrqueting digital.

Així doncs, aquest pròxim 13 de febrer hi ha programat un curs de ‘Coaching i gestió d’equips’ a càrrec de la consultora en recursos humans i desenvolupament personal, Imma Estivill. El curs es farà al Tecnoparc de Reus i les inscripcions ja són obertes.

 

També està obert el termini d’inscripció pel curs de ‘Gestió de la publicitat online amb Google Adwords’ una oportunitat única d’introduir-se en aquesta eina de promoció de les empreses en l’àmbit digital. Aquest curs, estarà impartit per l’empresa Bistra Ivanova, consultora de màrqueting estratègic i digital a l’empresa SEM TO WIN i es farà el pròxim 21 de febrer a la seu de Tarragona Impulsa, a Tarragona.

 

Finalment el dia 28 de febrer, des de SEM TO WIN impartiran també curs consistent en un recorregut teòric i pràctic al voltant del posicionament actual d’un web en l’entorn dels buscadors. En aquest cas el curs també s’impartirà a Tarragona i us hi podeu inscriure a través d’aquest enllaç.