Premis Empresa Tarragona Smart City

10c27381-ac40-4acc-af81-794d0bc7b9b6

L’Ajuntament de Tarragona convoca el concurs dels “PREMIS EMPRESA TARRAGONA SMART CITY” amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a la ciutat de Tarragona.

En el context de l’organització dels Jocs Mediterranis 2017, del Pla estratègic Tarragona 2022 i l’aposta per esdevenir una ‘smart city’, aquests premis volen incentivar especialment l’emprenedoria vinculada a la innovació en aquells sectors que la ciutat ha identificat com a estratègics, és a dir: la cultura i el turisme, el petit comerç, l’esport, la salut, l’atenció a les persones, la sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament tecnològic. Així mateix, es vol premiar aquells centres educatius de la ciutat que liderin iniciatives de promoció de l’emprenedoria entre els seus alumnes.

Categories

Amb el suport a l’emprenedoria, l’Ajuntament de Tarragona vol promoure la dinamització del teixit empresarial amb la creació de noves empreses i, en concret, d’iniciatives empresarials susceptibles de generar ocupació de qualitat i de retenir i captar talent al territori.

Categoria 1. Premi a la promoció de l’emprenedoria des de l’àmbit educatiu

Qui es pot presentar?

Els centres d’educació secundària i post obligatòria (3er i 4rt d’ESO, Batxillerat i FP) amb programes educatius que promoguin l’esperit emprenedor i/o contribueixin a millorar la formació de l’alumnat en l’àmbit de la creació d’empreses.

I el premi?

El centre educatiu guanyador rebrà 1.500 € per l’adquisició de material escolar i un distintiu de reconeixement al treball desenvolupat en relació a la promoció de l’emprenedoria a l’àmbit educatiu.

Categoria 2. Premis als millors projectes empresarials

Qui es pot presentar?

Empreses amb domicili fiscal a la ciutat de Tarragona, constituïdes en els 12 mesos anteriors a la sol·licitud del premi.
Projectes empresarials, amb responsabilitat de la seva posterior constitució abans de la finalització de l’any en curs, i que fixin el seu domicili fiscal a la ciutat de Tarragona independentment de la població d’origen dels promotors/es del projecte.
I el premi?

El guanyador/a de cadascun dels primers premis rebrà la quantitat de 5.000€, i del segon 1.500€, sempre i quan el 30 de desembre de 2015 l’empresa estigui constituïda.

A la segona categoria hi haurà premis als millors projectes empresarials dels següents àmbits:

Premi al millor projecte empresarial en l’àmbit de l’esport, la salut i el benestar. Podran presentar-se a aquest premi projectes o empreses l’activitat dels quals estigui relacionada amb la promoció i millora de la salut, hàbits de vida saludables i l’activitat esportiva.
Premi al millor projecte empresarial en l’àmbit la innovació social. Podran presentar-se a aquest premi projectes o empreses l’activitat dels quals s’adreci a millorar els serveis i atenció a les persones.
Premi al millor projecte empresarial en l’àmbit de l’eficiència energètica, la sostenibilitat i la tecnologia. Podran presentar-se a aquest premi projectes o empreses l’activitat dels quals estigui destinada a produir i promoure estalvi i eficiència energètica i/o sostenibilitat mediambiental, així com aquells que desenvolupin o facin un ús intensiu de tecnologia o de TIC.
Premi al millor projecte empresarial en l’àmbit de la cultura, el turisme i el comerç. Podran presentar-se a aquest premi projectes o empreses que desenvolupin la seva activitat en els camps de la promoció o producció de serveis o productes vinculats als àmbits de la cultura i/o el turisme i el petit comerç.

Calendari

Per la categoria 1, la data de presentació de la sol·licitud i la documentació (que properament es penjarà en aquesta web) serà el 2 de novembre.

Per la categoria 2, la data de presentació de la sol·licitud i la documentació corresponents a la fase 1 (que properament es penjarà en aquesta web) serà el 28 de setembre.