Neix l’ecosistema d’innovació Som-Inn Port

Neix la iniciativa Som-inn Port, un nou ecosistema d’innovació del qual la Fundació en forma part com a membre adscrit i impulsor del comite científic.
Es tracta d’un espai de col·laboració creat per l’autoritat portuària, en col·laboració amb les insitutcions del seu entorn, els stakeholders i la Universitat Rovira i Virgili, que treballa per introduir tècniques innovadores en els processos, serveis i models de negoci del Port. Som-Inn Port compta ja amb 12 entitats adherides i 23 acords d’intencionalitat signats.

L’objectiu és clar: innovar en els serveis del port, fent realitat idees i projectes en els quals hi participin totes les entitats vinculades amb el l’Autoritat Portuària. En aquest sentit, el paper de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City és clau, com a principal coneixedor de tot allò que les noves tecnologies poden aportar aplicades a projectes d’expansió, creixement, millora i sostenibilitat.

 

Les entitats del projecte podran col·laborar i cooperar per fomentar la intel·ligència col·lectiva, la cultura de la innovació i consolidar els interessos comuns. A més, Som-Inn Port té la mirada posada en Europa i en la resta del món, un caràcter molt propi també de la Fundació, compartint així la voluntat de crear xarxa internacional que permeti als membres potenciar les seves capacitats més enllà de fronteres. Les diferents institucions membres també podrem compartir recursos, coneixement i experiències en el món de la innovació.

Som-Inn Port impulsa la innovació a partir de cinc premises: la coinnovació a través del «Design Thinking», la vigilància competitiva, el desenvolupament de prototips, el networking i la formació en innovació competitiva.