Les xarxes 5G revolucionaran el sector industrial químic i petroquímic

Endinsa’t en el futur del sector el 8 de juliol a Tarragona!

Tarragona acollirà el pròxim dilluns 8 de juliol la jornada “La tecnologia 5G i el seu impacte en el sector industrial químic i petroquímic”, durant la qual es presentarà l’estratègia 5G a Catalunya, dissenyada i liderada per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat, amb la col·laboració de la Fundació Tarragona Smart Region. La jornada, que compta també amb la col·laboració de 5G Barcelona, reunirà entitats i empreses que desenvolupen projectes en l’àmbit de la 5G i actors del sector industrial químic que volen conèixer com digitalitzar els seus processos gràcies a la innovació tecnològica. Per aquest motiu, durant la sessió s’exposaran les necessitats de digitalització del sector i es compartiran exemples sobre com la 5G pot obrir nous horitzons i impulsar substancialment aquest àmbit.

Si vols transformar la teva indústria, vine a compartir els teus reptes i a conèixer quines solucions et pot oferir la tecnologia mòbil de cinquena generació. La 5G és la nova tecnologia mòbil que portarà un canvi massiu en les xarxes de dades sense fils, fixes i mòbils. Aquesta tecnologia, que està dissenyada per complementar les xarxes 4G actuals, arriba per impulsar aspectes decisius de la transformació digital que estem vivint.

Així doncs la connectivitat de cinquena generació planteja una innovació sense precedents i ofereix capacitats que permeten reinventar els sectors productius. Concretament, els sectors químic i petroquímic poden experimentar millores substancials gràcies a aquesta tecnologia.

SmartCatalonia és l’estratègia del Govern de la Generalitat de Catalunya que, alineada amb l’estratègia Europa 2020 de la Comissió Europea, estén el concepte d’Smart City a escala de país per dur a terme un programa que integri i coordini les iniciatives locals i supralocals, doni suport a les empreses i desplegui iniciatives Smart a tot el territori. Entre aquestes iniciatives Smart es troba la de dinamitzar sectorialment la 5G arreu del territori de Catalunya, tot posant el focus en les verticals d’ús que sectorialment apareixeran com a demandants de la nova tecnologia mòbil.

Inscriu-t’hi!

 

Agenda:

Data: 08 de juliol de 2019
Lloc: PIMEC Tarragona. Carrer Marquès de Montoliu, 3, 43002 Tarragona
Organitzador: Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, 5G Barcelona
Col·laboren: PIMEC, Fundació i2CAT
Amb el suport de: Port de Tarragona, Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona, Associació
Empresarial Química de Tarragona, Fundació Tarragona Smart Region

Programa:

9:15 – 9:30 Registre d’assistents 9:30 – 9.45 Benvinguda ● Sr. David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya ● Sr. Jordi Ciuraneta, president PIMEC Tarragona 9:45 – 10:30 Presentació de l’informe tecnològic ‘Estratègia Smart Catalonia 5G’ ● Sr. Daniel Marco, DG d’Innovació i Economia Digital, Generalitat de Catalunya 10:30 – 10:55 Introducció a les possibilitats d’aplicació de la 5G en l’entorn industrial petroquímic

● Sr. Xavier Nuñez, Innovation Business Unit 5G, Fundació i2CAT
10:55 – 12:15 Taula Rodona: Principals casos d’ús i necessitats de digitalització en el sector químic de Tarragona Modera: Sr. Eduard Martin. 5G Program Director, Mobile World Capital Barcelona ● Sr. Ignasi Cañagueral, Director d’Enginyeria de Dow Tarragona ● Sr. Miguel Ángel Rodríguez. President, Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona (AEST) ● Sr. Josep Maria Cruset. President, Port de Tarragona ● Sr. Sergi Lozano. Fundació Tarragona Smart Region

12:15 – 13:00 Aperitiu Networking