L’EMT de Tarragona i la Fundació SMART aposten per la gratuïtat del transport públic

La presidenta de l’Empresa de Transports Públics de Tarragona (EMT) i directora de la Fundació Smart Mediterranean Region, Begoña Floria, ha parlat aquest divendres als micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona sobre una mesura anunciada ahir, la gratuïtat dels busos a la ciutat.

Es tracta d’una mesura exclusiva per als tarragonins i tarragonines que, segons indica l’emissora, començarà a aplicar-se de forma esglaonada i progessiva a partir de gener de 2019, i amb la qual Tarragona serà pionera com a primera ciutat de l’estat espanyol en oferir el transport públic gratuït.

No obstant, Floria recorda que la ciutat ja havia estat pionera en oferir la gratuïtat dels busos als escolars i a la gent pensionista i jubilada, seguint aquesta aposta per unes polítiques socials i sostenibles que treballen conjuntament des de l’EMT i la Fundació Smart.

Renovació de la flota d’autobusos cap a la sostenibilitat

Amb la mesura, es busca fomentar modes de transport i desplaçament amb una mobilitat més eficient i sostenible amb reducció de l’impacte ecològic i respecte al medi ambient i contra el canvi climàtic. En aquest sentit, l’Empresa de Transports té prevista també la renovació progressiva de la flota d’autobusos apostant per nous vehicles que siguin lo més eficients i sostenibles possible. Els dos primers busos articulats s’estrenaran al febrer i posteriorment s’anirà renovant la resta amb una inversió mínima d’1 milió d’euros.

A la vegada, des de la Fundació SMART i l’EMT es treballa per tal que aquestes mesures al transport públic permetin fomentar la cohesió social amb els barris i  beneficiar a les persones i famílies amb menys recursos.

-Escolta l’entrevista aquí-