La gestió intel·ligent al servei de les persones protagonitza el III Fòrum Tarragona Smart

Els col·laboradors de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City es van donar cita a la Capsa de Música de la Tabacalera per celebrar la ‘nit de la ciutat intel·ligent’

La passada nit del 25 de març es va celebrar a la Capsa de Música de l’Espai Tabacalera el III Fòrum Tarragona Smart, ‘la nit de la ciutat intel·ligent’. Es tracta d’un esdeveniment anual on la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City reuneix els professionals de diversos àmbits que col·laboren en els projectes impulsats per la Fundació.

Enguany, el Fòrum s’ha dedicat al Social Smart, és a dir, la lògica de ciutat intel·ligent posada al servei de les persones. A l’inici de l’acte, Javier Villamayor va fer una presentació de la Fundació i dels seus projectes, remarcant que la importància de posar el ciutadà al centre de les polítiques smart.

1_III_FORUM_TARRAGONA_SMART_JAVIER_VILLAMAYOR

Javier Villamayor, durant la seva intervenció a l’acte

Posteriorment, es va dur a terme el col·loqui ‘La ciutat intel·ligent a la mida de les persones’, amb Gerardo Boto, arqueòleg i professor de la Universitat de Girona; Cristina Rey, especialista en TIC i salut i adjunta a la Direcció d’Atenció Primària a l’Institut Català de la Salut, i Miguel Cruz, president de l’Associació de Músics de Tarragona.

2_III_Forum_Smart_col-loqui

Col·loqui amb Cristina Rey, Gerardo Botto i Miguel Cruz

Durant el col·loqui, centrat en la temàtica social, es va parlar de la qualitat de vida a la ciutat intel·ligent, destacant projectes com Tarragona Cardioprotegida; de la importància de la transmissió del coneixement amb projectes com EuroCath, dedicat a la valorització del patrimoni al voltant de les catedrals europees, i de la tecnologia posada al servei dels territoriscreatius. En aquest sentit, es va destacar l’Espai Tabacalera com a centre d’innovació de la ciutat, amb eines tecnològiques al servei del talent i la creativitat. També es va destacar la importància de la generació de sinèrgies entre els diversos àmbits ciutadans, una de les tasques centrals de la Fundació Tarragona Smart.

5_III_Forum_Assistents

Posteriorment al col·loqui, els assistents al Fòrum van poder gaudir d’un concert commemoratiu l’Any Internacional de la Llum, amb els músics Miguel Ángel Dionis (piano) i Rodolfo Zanni (violoncel). La llum és un element central de la ciutat mediterrània, i la Fundació va voler subratllar, d’aquesta manera, la importància de la mediterraneïtat com un dels eixos vertebradors de la Tarragona intel·ligent.

4_III_Forum_Concert_AnydelaLlum

Concert commemoratiu de l’Any de la Llum