La Fundació Tarragona Smart tanca 2018 superant els seus objectius

 

La Fundació Tarragona Smart ha assolit aquest 2018 el 100% dels objectius que s’havia proposat al 2017, treballant, donant suport, col·laborant i implicant-se amb entorn a 45 projectes, 10 més dels previstos i 18 més que al 2017.

Un any important en que la fundació ha ampliat la seva visió i pla de treball passant de Smart City a Smart Region,  incorporant a Reus i treballant i projectant-se a nivell de regió, de territori, i renovant amb aquesta finalitat el seu Pla Estratègic.

D’aquesta manera la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region vol esdevenir un agent nexe entre l’empresa, el sector del coneixement, les administracions públiques, l’emprenedoria i la ciutadania, amb l’objectiu de consensuar un conjunt de polítiques i programes destinats a la transformació de la regió de Tarragona i extrapolar-les a altres ciutats del Mediterrani, des de la sostenibilitat, la vertebració i cohesió territorial, el posicionament, la projecció i la internacionalització.

 

 

Projectes 2018

 

Del 2018 es pot destacar l’aposta per la smartització de les instal·lacions i suport als Jocs Mediterranis i l’impuls del transport sostenible i noves tecnologies. En aquest sentit la instal·lació de 6 nous carregadors elèctrics i suport al projecte innovador de la gratuïtat bus com a 1ª ciutat de l’estat en oferir-ho.

Pel que fa a tecnologia aplicada al Turisme i el Patrimoni, col·laborant, donant suport o impulsant projectes com: Imageen Tàrraco, espectacles com Amfiteatrvm i les nits i projeccions nocturnes de l’estiu a l’Amfiteatre, nous episodis del Documental Ingenieria Romana, 1ª Jornada Smart Heritage City que va situar a Tarragona com a referent estatal en smart heritage.

D’Innovació territorial: projectes com Inn-Port, SmartCatSud, Clúster TIC Catalunya Sud.

La fundació també treballa per la projecció internacional: projecte europeu d’Ematsa: ‘Integrated knowledgebased approach for resilience Enhancement and reconstruction Areas’ (ARENA), projecte RRIL d’Erasmus +, IV Mediterranean Tourism Meeting, projecte europeu amb Turquia ‘Partnership for the future of smart cities’, participació a diversos congresos com els de ‘Helsinki Smart Region’, ‘Smart City Expo World Congress’, ‘Qazaqstan Technology Forum’, ‘HUPG Conference 2018 de Dubrovnik’, entre altres.

Entre els eixos de treball importants, també hi està l’aposta per la tecnologia i innovació al servei ciutadà: app ciutadana amb TAC12, Altaveu Ciutadà, Open Data Lab, Projecte Hèlix i Got Reutilitzable, programa d’assesorament energètic, etc.

En l’àmbit de la Formació i reflexió: Càtedra Smart City i projectes com Smart Cub, Steps, Tarragona Open Future i Tarragona Impulsa, Fòrum Youth, Jornada Smart Region, Bioeconòmics, Màster d’Intel·ligència Artificial de la URV ‘Obiqua’, Festival REC, TEDxTarragona, InJUÈ Smart Challenge; suport a campanyes com ‘Respecta’m’, etc.

A nivell comunicatiu s’ha renovat el logo com Smart Region, la web ha obtingut més de 18 mil visites i 260 noves publicacions, s’han enviat més de 21 mil mails com a newsletters i butlletins. I a xarxes socials la Fundació compta amb 1.500 seguidors Linkedin, 555 a Twitter, 827 a Facebook i 53 subcriptors a Youtube on al 2018 s’han publicat 30 vídeos.

Pel que fa a presència a mitjans, al 2018 una seixantena de noticies a premsa escrita, digital, ràdio i televisió.

 

Una trentena d’objectius pel 2019

 

Per al 2019, la Fundació es marca una trentena d’objectius entorn a nous projectes vinculats als àmbits d’actuació de la Fundació, reforçar i incrementar les sinèrgies institucionals, seguir organitzant i participant de diversos esdeveniments, i continuar i assolir projectes en curs.

Entre els destacats i entre novetats: suport al projecte del Banc d’Espanya, la gratuïtat bus, Bilaterals Reus-Tarragona, Projecte Il·lumina contra pobresa energètica, projecte Actiwat sobre autoconsum, projecte Recamp per la reutilització de l’aigua, Open Data Lab o l’Altaveu Ciutadà, entre d’altres.

(PODEU CONSULTAR LA MEMÒRIA 2018 COMPLETA AQUÍ)