La Fundació Tarragona Smart, participarà de la 10a edició de Greencities, Fòrum d’Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana

Els propers dies 27 i 28 de març la ciutat de Màlaga acull la 10ª edició de ‘Greencities 2019’, la principal trobada nacional sobre gestió urbana intel·ligent i sostenible.  La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region intervindrà el dia 28 a les 12h al Panell ‘Reptes tecnològics i sostenibles de l’Administració local i provincial’  junt a altres ciutats, i on el director de la Càtedra Smart City, Santi Castellà, exposarà el projecte de bus gratuït de Tarragona, dins el Fòrum Tic & Sostenibilitat.

Organitzat per FYCMA (Palau de Fires i Congressos de Màlaga), el recinte malagueny acollirà la cita entre professionals, empreses, tècnics municipals, investigadors i representants d’administracions públiques i institucions vinculats a l’edificació i rehabilitació sostenible, l’eficiència energètica i el desenvolupament de ciutats i territoris intel·ligents, la governança, el medi ambient, la mobilitat intel·ligent i les oportunitats de finançament.

Territoris intel·ligents

El fòrum s’articularà entorn dels principals àmbits d’actuació que marquen l’agenda actual dels territoris intel·ligents i el seu creixement sostenible, cas de govern i participació ciutadana, mobilitat, medi ambient, energia, edificació i economia. A més, Greencities és una plataforma comercial que cada any incorpora el catàleg de solucions més ampli i divers per a cobrir les necessitats dels territoris intel·ligents.

La missió de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region consisteix a generar i catalitzar els esforços per a transformar Tarragona, des del punt de vista territorial, com a regió intel·ligent, aplicant solucions tecnològiques, eficients i sostenibles per a les necessitats urbanes, facilitant el seu creixement econòmic, la internacionalització, la creació de llocs de treball i la cohesió social, i potenciant la participació i implicació ciutadanes i la creativitat cultural.

Espai netwoorking

Tarragona i la resta de ciutats participants en el networking de Greencities podran, a través d’una eina online, tancar reunions per a debatre, cooperar, generar acords comercials i plantejar iniciatives i projectes a altres ciutats, participants i expositors presents en el fòrum.

La passada edició va propiciar més de 3.500 reunions de treball i la participació de tècnics de més de 270 ciutats i va comptar amb més de 3.800 visitants procedents de més d’un miler d’entitats públiques i privades. A més, com a plataforma comercial, van tenir presència més de 170 companyies per a mostrar un ampli catàleg de solucions i tendències.