La Fundació Tarragona Smart col·labora per segon any consecutiu amb el Màster d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City va participar el passat 28 de maig en la presentació dels projectes de final de curs dels alumnes del Màster d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la URV, amb el qual col·labora per segon any consecutiu.

A iniciativa del professor de l’assignatura Computació Ubícua Jordi Duch, tres grups d’alumnes van presentar els projectes en el quals han treballant durant tot el curs a un grup de tècnics de la Fundació TSMC, així com al coordinador de l’acceleradora d’start-ups de Catalunya, Ivan Utge, i al responsable informàtic de Parc Científic i Tecnològic del Turisme i Oci de Vilaseca, Joan Borràs.

L’objectiu de la presentació no era el d’avaluar tècnicament els projectes, feina que ja duen a terme els professors, sinó aportar un retorn a les propostes en forma de valoració dels punts forts, visió de la potencial viabilitat econòmica i/o administrativa  dels proejctes, així com detecció d’oportunitats de millora avalada per l’expertesa dels tècnics en els seus corresponents àmbits.

Els projectes es desenvolupen tots a l’entorn d’una App, que mitjançant les possibilitats que ofereixen els nous dispositius (smartphones, tablets, wearables…), habiliten múltiples possibilitats d’interacció entre els usuaris i el seu entorn. Les variables entre els diferents projectes són les tecnologies utilitzades, així com  la temàtica i contingut de les apps.

Els tres projectes presentats enguany han estat: Healthy Walks, dedicat a promoure rutes a peu per millorar la salut de les persones; Tarraco Time Machine, enfocada a utilització de la gamificació com a alicient per la difusió del patrimoni històric i cultural de la ciutat, i Tourist Pal, una App que gira a l’entorn de posar a l’abast del visitant tots els serveis que un turista pot necessitar durant la seva estada a la ciutat.

La Fundació espera poder seguir col.laborant amb la ETSE en properes edicions d’aquest Màster que per segon any ha demostrat ser un gran descobridor de talent i un excel.lent generador d’innovació.