La Fundació promou la igualtat de gènere als Jocs Mediterranis

La Fundació Tarragona Smart City col·labora en la primera campanya contra l’assetjament sexual en una competició esportiva. Es tracta de la campanya «Respecta’m» que es durà a terme durant els Jocs Mediterranis, 22 de juny a l’1 de juliol.

Es tracta d’una iniciativa pionera en el context del món de l’esport i que lluita per una relació d’igualtat efectiva amb les esportistes, participants i visitants. L’Ajuntament de Tarragona impulsa aquesta iniciativa repartint material informatiu en cinc idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès i àrab. El material informatiu es destina a 4.000 esportistes i al cos tècnic dels 26 països participants, a homes i dones indistintamente.

A més, els principals espai dels Jocs Mediterranis, des de l’Anella a les seus del territori, comptaran amb panells, lones i vinils informatius, fins i tot als vestuaris dels esportistes. Entre el material, es repartiran polseres i fulletons informatius, així com s’emetran vídeos promocionals abans de cada competició.

Els voluntaris tenen un paper vital en aquesta campanya ja que s’afegeixen al Komando Nits Q, que realitza tasca informativa en el món nocturn, i els acompanyaran a l’hora de repartir el material i donar suport informatiu.

La presidenta de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Begoña Floria, ha posat en valor aquesta campanya pionera, que lluita per la igualtat efectiva i la seguretat de la dona en entorns festius i esportius. Floría ha destacat que una ciutat Smart ha de comptar amb polítiques d’igualtat d’aquestes característiques.