Jornades ‘Infraestructures que transformen les ciutats’

A ‘El Seminari. Espai Tarraconense’ de Tarragona el 14 de desembre.

Més informació: info@empresarisdetarragona.cat

Inscripcions

""
1
Previous
Next

L’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament arriba en un moment particularment important, en el qual la comunitat internacional adopta la nova Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides el passat mes de setembre.

El transport urbà té un destacat efecte sobre la qualitat de vida de les tres quartes parts d’europeus que viuen en entorns urbans. El trànsit rodat és una important font de contaminació de l’aire a les ciutats, el que s’avoca a una exposició de gran part de la població a alts nivells de contaminació.

Moltes ciutats estan emprant idees innovadores que faran que els sistemes de transport basats en el cotxe semblin una idea del segle passat. La vida a la ciutat no ha de suposar contaminació de l’aire, tràfic, soroll i llargs temps de viatge. Existeixen noves idees aplicables al transport urbà que estan transformant moltes ciutats en llocs més plaents i saludables per viure.

Amb la col·laboració de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la jornada abordarà el desenvolupament d’infraestructures que transformen les ciutats des de tres enfocaments.

A la primera taula, es tractarà el disseny urbanístic d’un gran projecte de ciutat, com un eix vertebrador, pel canvi de Tarragona com a ciutat intel·ligent.

La segona se centrarà sobre les tecnologies intel·ligents i col·laboratives transformen la prestació dels serveis municipals, com s’incorporen tecnologies digitals i sostenibles per obtenir més eficiència en consums, energia, tecnologies, projecció urbana, governança i serveis innovadors als seus ciutadans.

Durant el dinar una taula rodona de ciutats gestionarà el Benchmarking i aprofundirà en els avenços en infraestructures concretes en ciutats referents, per tal d’aprendre a conèixer com la gestió del canvi està transformant ciutats com Vitòria, Santander, Bilbao i Barcelona.

La jornada compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, a través de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, i Empresaris de Tarragona.

Programa complet