La Fundació participa en la jornada Tarragona 2017, una oportunitat per la ciutat saludable

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City va participar ahir en la jornada Tarragona 2017, una oportunitat per la ciutat saludable, on es van tractar els efectes saludables que els Jocs del Mediterrani poden tenir en la ciutat de Tarragona.

La jornada va comptar amb dues taules de ponències, la segona de les quals va estar dedicada a la relació entre salut i ciutat intel·ligent. En aquesta segona taula de la jornada hi van participar Agustí Solanas, cap del Smart Health Research Group de la URV; Maurici García, Mobility Business Manager de BDIGITAL;  Xavier Singla, director de Planificació Operativa i Control a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla; Joan Guix, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya,  i Pedro Álvarez, director científic d’OSM (Other Side Mirror) del TIC-Salut.

20140430JornadaSalut3

Els ponents van exposar la importància que té l’assoliment d’una ciutat smart per al bon funcionament del sistema sanitari, en tant que els sistemes intel·ligents de la ciutat, posats al servei de la sanitat pública, poden ajudar a reduir despeses i a agilitzar els serveis.  També van fer èmfasi en les repercussions positives que una ciutat sensoritzada pot tenir en la salut i en la qualitat de vida dels seus habitants.

La jornada va concloure amb la idea que una ciutat intel·ligent és una ciutat saludable, i destacant la necessitat de continuar el camí ja iniciat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City per ajudar a fer de Tarragona una ciutat amb més salut.