La Fundació Tarragona Smart participa al I Workshop del projecte ASCIMER sobre ciutats intel·ligents

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City va participar durant els dies 17 i 18 de juliol al I Workshop de l’ASCIMER, un projecte de recerca sobre smart cities finançat pel Banc Europeu d’Inversions. Aquest primer Workshop del projecte va portar com a títol “Facing the Challenges of a New Era: Smart City Projects” i es va celebrar a La Granja, Segovia.

Durant el Workshop, la Fundació va presentar el projecte Tarragona Smart Mediterranean City als representats de l’Acadèmia i dels organismes internacionals i ciutats que s’hi van aplegar. La Fundació, a més, va participar als grups de treball (focus groups) que es van celebrar durant les jornades.

Els principals objectius del Workshop eren:

  • Saber més al voltant dels reptes als quals s’enfronten les ciutats i com i en quina mesura poden ajudar els projectes de Smart City a resoldre aquests reptes, amb especial èmfasi en les ciutats mediterrànies.
  • Entendre les característiques principals de les iniciatives de Smart City que s’estan desenvolupant i seleccionar els Projectes Smart més adequats per a la seva transferència a la zona del mediterrani.
  • Recopilar informació, amb l’objectiu de crear plantilles de recollida de dades i questionaris per a l’anàlisi de projectes clau de Smart Cities a travès d’enquestes.

El programa ASCIMER té com a objectiu principal desenvolupar un marc global per ajudar els actors públics i privats a prendre decisions conscients al voltant de les estratègies d’inversió en Smart Cities i per desenvolupar habilitats per avaluar i donar prioritat a aquest tipus de projectes, incloent-hi la resolució de dificultats en relació amb el desplegament i la transferibilitat.