Fins a disset reconeixements lliurats al Tarragona Smart Fòrum 2019 celebrat amb èxit d’assistència

 

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region ha celebrat aquest dijous 28 de febrer el Tarragona Smart Fòrum 2019 sota el títol ‘Reconèixer l’empenta, assumir el futur’ amb disset reconeixements.

Amb una setantena d’assistents, l’esdeveniment presentat per  Laura Vives a la Casa Joan Miret ha reconegut  l’empenta que professionals del sector públic i privat tenen en el territori d’influència ajudant a que en aquesta zona del Mediterrani s’assumeixi l’arribada del futur per millorar la vida de les persones.

Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme a l’Ajuntament de Reus i vicepresident de la Fundació Tarragona Smart, va inaugurar l’acte i va entregar els reconeixements junt amb el també membre del Patronat, Óscar Urgel; a més del director de la Càtedra Smart City a la URV, Santi Castellà; i Francesc Roca, conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, qui van oferir també la clausura.

Per la seva banda, el  CEO & Founder Magnore e-Health & e-Learning Services, Juan Domingo, va pronunciar la conferència ‘Connectivitat i aprenentatge, claus de l’èxit social i empresarial’ en aquest acte que va acabar amb una copa i canapès.

(Visualitza aquí l’àlbum de fotos de l’esdeveniment a la nostra plana facebook)

RECONEIXEMENTS TARRAGONA SMART FÒRUM 2019

 

CATEGORIA PATRIMONI I TURISME INTEL·LIGENT:

-Reconeixement a l’Aposta per la realitat augmentada: Patronat de Turisme i regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona

Per la seva aposta amb aplicacions com la de realitat augmentada utilitzada per 150 mil turistes, la sèrie Ingenieria Romana vista per 3 milions d’espectadors, a més dels espectacles de recreació i tecnologia, convertint a Tarragona en un referent en smart heritage. Joan Menchón, cap d’arqueologia del Ajuntament de Tarragona, i Jose Antonio Muñiz, director de Digivisión, van recollir el premi.

 

-Reconeixement Smart Tourism, per un turisme intel·ligent: Ajuntament de Salou

Per la iniciativa Salou Smart Turístic que incorpora un total de 12 components distribuïts en 4 eixos d’actuació: Intel·ligència turística, Dades dels visitants, Acompanyament dels visitants i Sostenibilitat i eficiència energètica. El projecte permetrà incorporar elements a la ciutat, principalment de caire tecnològic, que permetin donar un salt qualitatiu en els serveis que Salou ofereix als seus visitants i ciutadans, abordant de ple la seva transformació cap a una Smart City, cap a una Smart Destination. Jesús Redón, cap d’Informàtica de l’Ajuntament de Salou i Juan Carlos Capilla, Director-Gerent del Patronat Municipal de Turisme de Salou, van recollir el premi.

 

CATEGORIA MOBILITAT SOSTENIBLE

-Reconeixement ‘App Mobilitat’: Reus Mobilitat

Per l’app ‘Aparcar APP’ que permet el pagament mitjançant el mòbil de diversos serveis com la recàrrega del vehicle elèctric, pagament de la zona d’estacionament regulat, i properament també els aparcaments municipals. Leo Blázquez, CIO Reus Mobilitat, Enrique Vega i Eduard Piqué de Studiogenessis, van recollir el premi.

 

-Reconeixement ‘Màster Tecnologia Cotxe Elèctric’: Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (URV)

El Màster universitari en Tecnologies del Vehicle Elèctric de la URV a Tarragona és el primer màster oficial especialitzat en cotxe elèctric que s’imparteix en tot l’estat espanyol. Amb aquesta titulació el que es pretén és transmetre als enginyers les diferents tecnologies de les àrees d’enginyeria electrònica i control, que puguin ser d’aplicació en el desenvolupament dels vehicles elèctrics i híbrids, i si s’escau, en el vehicle convencional. Hugo Valderrama, director del Màster, va recollir el premi.

 

CATEGORIA MEDI AMBIENT I ECONOMIA CIRCULAR

-Reconeixement al ‘Got reutilitzable festes majors de Tarragona’: Àrea Festes i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona.

Pel treball conjunt entre les dues àrees a les festes de Sant Magí i Santa Tecla, convertint-les en les primeres de l’estat en què els gots d’un sol ús són obligatoris, suposant un gran impacte en la reducció de CO2 i de neteja. Xavier González, cap de l’Àrea de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, va recollir el premi.

 

-Reconeixement a la Gestió de l’aigua de l’Anella Olímpica: Oficina de projectes JJMM2018

Els Jocs Mediterranis han suposat un gran aparador per a la ciutat. Ha estat el primer projecte que ens ha fet treballar com una veritable àrea metropolitana, a més de la construcció de l’Anella Mediterrània i la seva gestió de l’aigua sostenible. Carlos Navarro, enginyer elèctric a càrrec dels sistemes de telegestió, Joan Albert Cabus, enginyer de camins i director de les obres de l’Anella, Jordi Canals, Bovis- Project Manager de les obres i Rogelio Jiménez, arquitecte municipal a càrrec del concepte i desenvolupament de les obres, van recolir el premi.

 

-Reconeixement a EMATSA: Grup de Treball d’Innovació d’Ematsa

Ematsa com a empresa pública de gestió d’aigua ha activat una sèrie de grups de treball per tal d’aplicar la cultura de la innovació i la gestió sostenible d’un recurs tan important com és l’aigua, tant dins com fora de la seva empresa. Cal destacar el projecte Aquua que es basa a aprofitar l’energia que genera l’aigua per l’un intern de l’empresa, com per exemple els seus cotxes elèctrics o el projecte SAR, que suposa una importat innovació en la seguretat en el treball i que sorgeix de la coocreació amb personal intern de l’empresa. Jordi Vallvé, de la Unitat de Gestió de la Innovació o Responsabilitat Social Corporativa, va recollir el premi.

 

CATEGORIA PARTICIPACIÓ CIUTADANA I SENSIBILITZACIÓ SOCIAL

-Reconeixement a l’Aplicació EPP: Brigada Municipal Ajuntament de Tarragona

Desenvolupada al 2016 amb la coordinació de diferents àrees del ajuntament de Tarragona, com són informàtica, neteja pública, brigada i l’empresa tecnodach. I va esdevenir una de les primeres App de la província que apropava la immediatesa del servei i una comunicació directa amb el ciutadà. Aquesta app ha gestionat més de 30000 incidències en quasi tres anys i ara està en una fase de millora que arrancarà aquest any. Yolanda Bellido del Departament de Neteja i Carles Aubià del Departament d’Informàtica de l’Ajuntament de Tarragona van recollir el premi.

 

-Reconeixement a la Participació en el projecte Hèlix

L’Institut Municipal d’Educació de Tarragona i la Fundació Smart han posat en marxa el programa educatiu del Projecte Hèlix d’Economia Col·laborativa i Circular a Sant Pere i Sant Pau. Una iniciativa on 12 alumnes de l’Institut Sant Pere i Sant Pau van assumir reptes proposats per usuaris i l’equip professional de l’APPC La Muntanyeta per resoldre necessitats quotidianes que tenen. Van recollir el premi Ana Carlos, directora de l’Institut Sant Pere i Sant Pau, Cristina Royo, professora i les alumnas Anaís Cristina i Aroa LLagostera.

 

CATEGORIA INTERNACIONALITZACIÓ I INNOVACIÓ

-Reconeixement a SOM-INN PORT: Port de Tarragona

Es tracta de l’Ecosistema d’Innovació del Port de Tarragona. És l’espai de col·laboració de la comunitat portuària i el conjunt dels seus stakeholders, per innovar en processos, serveis i models de negoci del Port de Tarragona. És una comunitat compromesa amb la innovació oberta, que impulsa la col·laboració i el talent innovador al Port de Tarragona. Actualment està format per 30 entitats membres, de perfils molt diversos: empreses i organismes portuaris amb el rol de subministradors de serveis i de clients, centres tecnològics, Universitat i instituts de formació, i entitats que fomenten la innovació. Hi participen 47 agents d’innovació que són el seu principal motor. Carme Tarragó, cap del Departament d’Estudis i Innovació, va recollir el premi.

 

-Reconeixement a PECT TurisTIC en família: Àrea projectes europeus Diputació de Tarragona

És un projecte que neix amb l’impuls de la Diputació de Tarragona i es construeix de forma participativa amb la incorporació d’entitats públiques i privades per treballar conjuntament per la millora de la competitivitat en un dels sectors principals de l’economia del nostre territori, el turisme familiar. Està configurat per 11 operacions agrupades entorn de la tecnologia i la seva implementació en el sector turístic. La innovació com a àmbit d’acció per avançar en la integració de propostes al conjunt de la cadena de valor dels serveis turístics. Josep Maria Elordui, director tècnic de la Unitat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement va recollir el premi.

 

-Reconeixement a Meet&up TechneFòrum 2018

Víctor Sánchez per part de l’Associació Techne Fòrum va recollir el premi.

 

-Reconeixement al Projecte Cambrils ciutat de la ciència i la innovació. Ajuntament de Cambrils

El projecte Cambrils ciutat ciència i innovació situa a Cambrils vers al paradigma de «Ciutat intel·ligent», per tal d’esdevenir una ciutat dinàmica, oberta, i connectada al món, referent en cultura i amb un ecosistema econòmic innovador, mantenint l’esperit de vila marinera ideal per viure, treballar i gaudir tot l’any. Basa la transformació en 14 programes i un pla d’actuació amb 173 accions, on el 51% són propostes directes de la ciutadania i que estableix un full de ruta a curt, mig i llarg termini per avançar en el paradigma d’smart city i la metodologia per desenvolupar i mantenir l’ecosistema d’innovació en vers les persones pel seu benestar i qualitat de vida, la sostenibilitat i medi ambient, la dinamització i el creixement econòmic, i un bon govern transparent i eficient, com a eixos. Maria J. Bayà, responsable tècnica informàtica municipal de l’Ajuntament de Cambrils, va recollir el premi.

 

-Reconeixement al Smart Classroom (URV)

El projecte Smart Classroom pretén aprofitar tots els avenços tecnològics i ambientals actuals i els coneixements sobre els processos d’Ensenyament-Aprenentatge per desenvolupar i dissenyar un prototip d’aula que afavoreixi els aprenentatges dels alumnes del S.XXI en un entorn de Smart Cities i que a partir dels resultats obtinguts es pugui exportar. Aquest projecte està desenvolupat pels investigadors, Dr. Ramon Palau, Sr. Jordi Mogas, el Dr. Luis Marqués i la Dra. Mireia Usat, membres del grup de recerca ARGET (Applied Research Group in Education and Technology) de la Universitat Rovira i Virgili, reconegut com a grup de recerca consolidat i dirigit per la Dra. Mercè Gisbert. Ramon Palau i Jordi Moragas, responsables del projecte de la URV, van recollir el premi.

 

CATEGORIA QUÍMICA INTEL·LIGENT I INDÚSTRIA 4.0

-Reconeixement a l’aposta per producció de plàstics per a la medicina: Repsol

Respol Química, per la transformació dels processos de la química bàsica per generar valor afegit. Josep Bertran, director general de Comunicació i Gabinet de Presidència, coordinador dels Complexes Industrials de Repsol i responsable de Comunicació i Relacions ciutadanes, va recollir el premi.

 

-Reconeixement a la reutilització d’aigua de la química: AITASA

César Meler, secretari del Consell d’Administració d’AITASA , va recollir el premi.

 

MENCIONS ESPECIALS

-Clúster TiC Catalunya Sud

Pablo Mazón, president del Clúster i Gabriel Domènech, Clúster Mànager, van recollir el premi.

 

-Tarragona Regió del Coneixement

Lluís Vázquez, investigador, va recollir el premi en nom de la Càtedra.

___________________

FOTOS I VÍDEOS

Podeu veure les fotos en -aquest enllaç- a l’àlbum creat a la nostra Plana Facebook i a continuació llista de reproducció amb els vídeos de l’esdeveniment: