ES DEFENSA LA PRIMERA MEMÒRIA DE FI DE MASTER SOBRE SMART CITIES A LA URV

Avui es durà a terme a la Universitat Rovira i Virgili, en el marc dels estudis en dret ámbiental, i per primer cop a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, la presentació d’una recerca científica sobre Smart Cities.

La tesina ha estat dirigida per Santiago Castellà, director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City, i defensada per l’alumna Mar Moragues Bigorra, en el marc del Master de Dret Ambiental de la Universitat Rovira i Virgili.

El títol del Treball Fi de Master es «Smart City: Aproximació a la delimitació conceptual per al seu tractament jurídic». El tribunal està conformat pel Dr. Endrius Cocciolo, professor de Dret Administratiu expert en Dret de l’Energia;  la Dra. Susana Borras, directora del Master de Dret Ambiental, i el Dr. Santiago Castellà.

La tesina es fruit de la col·laboració entre la Càtedra Tarragona Smart i el Centre de Dret Ambiental de Tarragona Pere Lloret. El contingut del treball aborda l’origen i el desenvolupament del concepte de ciutat intel·ligent, els actors i motors d’aquestes, les polítiques i els programes d’impuls existents, i se centra en l’anàlisi dels nous models de col·laboració públic-privada en la prestació de serveis municipal, analitzant els diferents àmbits de treball: e-administació, mobilitat, planejament urbanístic, eficiència energètica, open i big data i social smart.