Els vehicles elèctrics i híbrids com a modes de transport eficients, sostenibles i alternatius, centren la 5ª Conferència BioEconomic

La Cambra de Comerç de Tarragona ha acollit aquest divendres 6 de maig la 5ª Conferència BioEconomic que ha anat dedicada als vehicles elèctrics, híbrids i alternatius.

L’esdeveniment organitzat com cada any per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City juntament amb la Universitat Rovira i Virgili, el Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT), l’Ajuntament de Tarragona i BioEconomic, ha abordat temes relacionats amb la mobilitat intel·ligent, sostenible i elèctrica amb l’objectiu de generar debat i reflexió sobre modes de transport alternatius.

ChwbSrWWMAAxE7F

Organitzada en 3 sessions amb 13 ponents, la jornada ha comptat amb una cinquantena d’assistents al llarg del matí, entre les 9h i les 14h. L’acte inaugural ha anat a càrrec de la directora dels Plans de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, Sebastià Parera, mànager de BioEconomic i Jordi Escolà, gerent de CUÏC, empresa que promou la mobilitat responsable.

«La pedagogia i la reflexió són importants per entendre la mobilitat elèctrica com una mesura de millora a les ciutats. La mobilitat ens afecta a tots ja que tothom es mou, i davant una hiperdependència del cotxe, la mobilitat elèctrica pot mitigar els efectes contaminants cap al nostre entorn» ha explicat Floria.

Per la seva part, un any més el director de la Fundació TSMC, Javier Villamayor, s’ha encarregat de la clausura.

 

Ciutats cada cop més Intel·ligents i sostenibles

Els nous models logístics de desplaçament urbà sostenible ha ocupat el primer dels blocs de la jornada. Un segon bloc ha tractat sobre els estalvis i els beneficis que suposen per als usuaris i el territori apostar per modes alternatius de transport de persones i mercaderies sota criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. Finalment la jornada ha contextualitzat i tractat sobre la situació actual i les tendències de mobilitat intel·ligent en l’entorn de les ciutats.

Imatge de Anna!

En aquest sentit, Javier Redondo, manager Zero Emissions Project NISSAN IBERIA comenta que “el gran repte de les ciutats és reduir les emissions contaminants”. Segons indica, “la difusió i la sensibilització és un factor molt important” i en l’actualitat “tots els fabricants treballen en aquesta línia per disposar i oferir vehicles 100% elèctrics”, reconeix.

 

D’altra banda, aquest dissabte 7 de maig la Rambla Nova, al tram entre la Font del Centenari i els Despullats, comptarà amb l’ExpoVEHIA, vinculada al BioEconomic, i en la qual es mostraran tot tipus de vehicles elèctrics, híbrids i alternatius amb més de 30 expositors, proves ciutadanes de vehicles i activitats diverses.