Els alumnes del Postgrau en Smart Cities de la URV comencen les classes

sergilozanoEl Postgrau Smart Cities: Planificació i gestió d’una ciutat intel·ligent impulsat per la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la Universitat Rovira i Virgili ha iniciat aquest dimarts les seves sessions lectives. Ho ha fet amb una sessió de presentació en la qual hi han assistit la majoria de la dotzena d’alumnes que s’han inscrit en la primera edició de la proposta formativa.

 

La classe l’ha dirigit un dels coordinadors del postgrau, Sergi Lozano, que ha explicat als alumnes la metodologia de treball i avaluació del curs. Entre els aspectes que estudiaran hi ha l’aplicació de conceptes bàsics d’smart cities a l’administració pública, així com coneixements sobre la vessant tecnològica que requeriran les ciutats del futur i elements de participació ciutadana, cada vegada més presents. Lozano ha destacat també que “no hi ha altres postgraus que incideixin en el desenvolupament de la marca ciutat de les smart cities”.

 

El Postgrau va dirigit a persones vinculades a l’administració local. Segons el seu director, i també de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City, Santiago Castellà, “la nova tendència en el món és el protagonisme de les ciutats. Aquesta inversió necessita de nous professionals, de nous coneixements en tecnologia, en Big Data, Open Data, etcètera”.

 

Un dels punts culminants del curs serà el viatge a Brussel·les que realitzaran els alumnes d’aquí uns mesos, en el qual podran conèixer des de dins les institucions europees. Cal recordar que la setmana passada alguns d’ells van poder assistir a l’Smart City Expo World Congress, a Barcelona, per tal de veure les últimes tendències i novetats d’aquest àmbit.