El PUNT AVUI: «Aposta de Tarragona 2018 per l’eficiència energètica»

Marina Martínez – Notícia original

Tarragona va rebre ahir la visita de dos geògrafs especialitzats en ciutats intel·ligents per comprovar que el projecte smart city a l’Anella Mediterrània situada a Campclar s’ha complert. Els experts van certificar que l’obra pública ha estat treballada amb criteris d’eficiència energètica a partir d’alguns exemples com ara el sistema de reg pensat per estalviar i reutilitzar l’aigua, un estadi d’atletisme que es ventila per si sol sense la necessitat d’instal·lar-hi aparells d’aire condicionat o els panells solars i la il·luminació LED per evitar la contaminació lumínica.

Tot i així, la directora de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Begoña Floria, va remarcar que, tot i que les aplicacions tecnològiques són importants, el que s’ha de tenir en compte és el disseny de l’espai: “Servirà com a zona de trobada que cohesiona els barris de ponent i s’atorga a aquesta àrea –encara que estigui envoltada d’indústria i comerç– un pulmó verd.” A més, hi va afegir que “més enllà de l’àmbit esportiu, l’Anella permet ser un punt on les famílies podran gaudir i on la ciutadania es podrà trobar”.

Per la seva part, un dels geògrafs de la consultoria Geocyl, Pablo Rodríguez, va explicar que els dos objectius de l’empresa són difondre i analitzar les iniciatives de ciutat intel·ligent. Després de la visita, Rodríguez va puntualitzar que “hi ha un projecte smartlligat a l’Anella Mediterrània i preveu accions de millores energètiques i d’il·luminació, entre d’altres”. El geògraf va concloure: “Tot ha estat resolt de la millor manera possible.” Fins ara unes 150 persones ja s’han inscrit per visitar els equipaments de l’Anella. Ho podran fer a partir del 2 d’octubre quan torni a funcionar l’estadi d’atletisme.