El projecte STEPS d’eficiència energètica a les escoles celebra amb una festa final l’èxit de la seva prova pilot

 El projecte, que compta amb el suport de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, s’ha iniciat aquest curs amb tres centres educatius de la ciutat i continuarà amb una segona fase amb altres escoles i instituts

Aquest matí s’ha celebrat la festa final de la prova pilot del projecte Smart Tarragona Energy Project in Schools (STEPS). STEPS és un projecte amb què es vol promoure l’eficiència energètica a les escoles, fent que siguin els propis alumnes els que es responsabilitzin de fomentar l’estalvi energètic en l’entorn de la seva escola o institut.

Al llarg del curs, els alumnes de tres centres educatius de Tarragona han realitzat activitats relacionades amb l’auditoria de despeses energètiques, la recollida de dades, la implementació de mesures d’estalvi i la sensibilització de la resta de companys. Aquesta fase pilot ha servit per establir les bases del que serà un projecte més ampli, amb un major nombre de centres, a partir del proper curs.

A la festa final hi han participat els tres centres educatius que han format part de la primera fase del projecte, l’Institut Els Pallaresos, l’Institut Campclar i l’Escola Pau Delclòs , a més d’altres escoles i instituts de la ciutat que hi participaran durant el curs vinent.

Les activitats de la festa han començat amb la realització de jocs sobre eficiència energètica per als alumnes, als jardins del Camp de Mart, i a continuació s’ha dut a terme el lliurament de diplomes als alumnes i professors participants, juntament amb la projecció d’un resum audiovisual del projecte.

A continuació podeu veure el vídeo resum del projecte STEPS durant el curs 2014-2015: