El projecte Hèlix finalitza amb un emotiu acte de cloenda

El projecte Hèlix ha finalitzat aquest divendres a la Muntanyeta, amb l’entrega de diversos elements adaptats que han fabricat els alumnes de Sant Pere i Sant Pau utilitzant les tecnologies 3D. Aquesta ha estat el vessant pedagògic del projecte impulsat per la Fundació Smart City d’economia circular, i que ha implicat a diverses entitats del territori, en una iniciativa que aposta per la sostenibilitat i la inclusió.

 

Un grup de 12 alumnes de l’Institut Sant Pere i Sant Pau han dissenyat i fabricat amb impressores 3D un got fàcil d’agafar amb dues nanses, un adaptador per retoladors, un cub amb diferents formes i tactes, i una forquilla i cullera, amb l’objectiu de facilitar el dia a dia a les persones usuàries de La Muntanyeta.

 

Els objectes s’han entregat aquest divendres en un acte de Cloenda celebrat a la Muntanyeta amb representants de totes les entitats implicades. A més, s’ha fet entrega a tots els membres d’un marc commemoratiu de la primera fase del projecte Hèlix.

 

L’acte ha estat carregat d’emotivitat. Per exemple, gràcies a l’adaptador dissenyat pels alumnes, un dels usuaris de La Muntanyeta ha pogut escriure a mà per primera vegada, cosa que no havia pogut fer en dècades per dificultats en agafar el retolador.

 

Els alumnes de Sant Pere i Sant Pau s’han mostrat emocionats d’haver pogut participar en el projecte i encara més un dia com avui, en què els seus esforços s’han vist explícitament traduïts en la millora de les condicions de vida d’un grup de persones.

 

El projecte Hèlix és una de les majors expressions d’economia circular i col·laborativa de la ciutat, que es basa en posar les noves tecnologies al servei de la població, per tal de resoldre de manera sostenible les seves necessitats, sota la filosofia del residu 0 i apostant per la cultura del reaprofitament i la reutilització.