El Premi Nobel de Química 2015, Richard R.Schrock, comparteix els seus coneixements amb Tarragona

El professor Richard R.Schrock, químic i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Química l’any 2005, ha visitat aquests dies Tarragona amb qui ha compartit visites, xerrades i coneixements. La visita del Nobel a Tarragona ha estat impulsada pel Centre d’Innovació AMIC (Aplicacions Mediambientals i de Catàlisi) i la Universitat Rovira i Virgili en col·laboració amb la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region, la Càtedra Tarragona Smart City, el Port de Tarragona i l’AEQT, entre altres.

Dilluns va visitar el sector petroquímic tarragoní. La jornada va començar a la Cambra de Comerç de Tarragona, on, en el marc del cicle Bon dia Tarragona, el científic va pronunciar la conferència Molybdenum olefin metathesis catalyts for industrial processes, davant d’un auditori format en bona part per representants de les empreses dels polígons químics tarragonins. Schrock va exposar com els resultats i descobriments de la seva investigació són d’aplicació en els processos industrials.

El president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Josep Francesc Font, va ser l’encarregat de fer la presentació de l’acte, en què també va participar el doctor Mel Luetkens, director de Ximo Hungary Ltd, que va parlar de Successful Industrialization of metathesis .

Per altra banda, aquest dimecres també ha impartit el seminari ‘‘Advances in the Metathesis of Olefins with Molybdenum Catalysts’ en l’àmbit acadèmic a l’ETSEQ després de visitar l’Institut Comte de Rius. Al llarg dels tres dies el doctor Schrock ha tingut l’oportunitat també de visitar diverses empreses de l’AEQT, que li han permès endur-se una visió panoràmica i global de quines empreses conformen el principal polígon químic del sud d’Europa, quina és la seva estructura, quins són els seus processos i principals productes, reconeixent haver quedat positivament impressionat. A més el Nobel ha pogut conèixer també la ciutat i la cultura catalana durant la seva estada.

Visita del Premi Nobel a l’Institut Compte de Rius

Seminari del Premi Nobel a l’ETSEQ

Intervenció del Premi Nobel a la Cambra de Tarragona