El 29 de juliol es desplega a Tarragona el lloguer compartit de patinets elèctrics

Des de fa anys la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region fomenta l’ús del vehicle elèctric compartit. A partir del 29 de juliol serà una realitat amb l’impuls dels patinets elèctrics de lloguer compartit per part de l’empresa espanyola Buny.

Tal com informa el Diari Més, els patinets elèctrics de lloguer compartit arribaran a la ciutat per part d’aquesta empresa que ha notificat a l’Ajuntament que començarà a operar als carrers de la ciutat a partir del 29 de juliol. La companyia es converteix en la primera a implementar un servei de lloguer d’ús compartit d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat, la primera de la província en acollir aquest model empresarial.

Els patinets de Buny ja circulen a Madrid i estan a punt de fer-ho a Ciutat de Mèxic. Abans de desembarcar a dues ciutats espanyoles més, Tarragona serà la segona ciutat de l’Estat en acollir aquests vehicles. «A diferència d’altres empreses, respectarem la via pública, no l’obstaculitzarem», explica el director de l’empresa, Sergi Monferrer. A Tarragona, aquests vehicles han de circular per la calçada i a 25 quilòmetres per hora, tot i que els patinets de Buny circularan a una velocitat màxima de 20 km/h.

Els patinets s’ubicaran als aparcabicis. Segons Monferrer, l’ordenança estableix que els patinets s’han d’aparcar en aquests espais. Els usuaris els bloquejaran amb un cadenat, un element diferencial, segons l’empresari, entre les nombroses empreses que han proliferat en els últims anys davant l’auge d’aquests vehicles i la bona acollida que han tingut entre els ciutadans que l’utilitzen com el seu mitjà de transport habitual.

Actualment hi ha 40 punts d’aparcabicis a Tarragona, però la companyia s’ofereix a col·laborar amb el consistori per habilitar més espais en el futur. Monferrer ha demanat reunir-se amb el regidor de Mobilitat, Xavi Puig, per analitzar i concretar els aspectes del servei i agilitzar la coordinació entre empresa i administració. «Proposarem a l’Ajuntament, en cas que fos necessari, posar més aparcabicis. Volem col·laborar activament amb el municipi», assenyala Monferrer. A Madrid i Barcelona –i després d’algun estira-i-arronsa entre els governs locals i les companyies per la falta de regulació de l’ús dels VMP– els patinets s’han integrat en la circulació urbana i cada cop conviuen amb més normalitat entre conductors, ciclistes i vianants.

El servei es gestionarà a través d’una aplicació mòbil. L’usuari desbloquejarà el cadenat del patinet amb un codi de verificació. En finalitzar el trajecte, haurà de deixar-lo en un altre aparcabicis, fent una fotografia per garantir el bon funcionament del servei. L’empresa està definint el preu del servei, però avisa que serà «més econòmic» que la resta. A la majoria de ciutats espanyoles i d’Europa, els usuaris paguen un euro per desbloquejar el patinet i 15 cèntims per minut.

Una eina de cohesió

El consistori rep de manera molt positiva l’arribada de Buny a la ciutat. «Volem desenvolupar la mobilitat sostenible, neta, eficient i saludable. És el futur i Tarragona n’ha de ser capdavantera», assegura el regidor Puig. Això no obstant, el també portaveu municipal creu que «abans cal posar-hi ordre per la seguretat de tots» i apunta a la necessitat de crear més carrils bici, millorar l’ordenança i «fer complir les normes de circulació».

Monferrer creu que aquest model de transport pot «descongestionar» el tràfic de la ciutat i ajudar a reduir les emissions contaminants dels cotxes. Monferrer aposta perquè el patinet es converteixi en un mitjà de transport més. «No volem que es vegi com una eina per ús turístic o d’oci, sinó que els ciutadans l’utilitzin per anar a la feina i per fer els seus encàrrecs», proposa.

El cadenat té una funció d’evitar casos de vandalisme amb els vehicles o que se’ls puguin endur. A més, aquest empresari remarca la seva voluntat de col·laborar estretament amb l’Ajuntament i respectar en tot moment la normativa municipal sense fer un «ús depredador dels carrers». «No entenem que una empresa privada arribi a una ciutat i fiqui els patins on vulgui», assegura en relació als models de Madrid o París.

Buny té previst desembarcar el 29 de juliol, però l’inici d’operacions podria ajornar-se fins l’1 d’agost. La companyia tindrà un magatzem proper a la ciutat per carregar els patinets a la nit i arreglar els vehicles que necessitin alguna revisió. Per aquesta feina, la companyia vol contractar persones en risc d’exclusió social o bé amb discapacitat. L’empresa ja ho fa a Madrid, on 20 persones s’encarreguen de l’operativa de l’empresa.

Ajudar al comerç de proximitat


Pel regidor de Mobilitat, l’ús dels patinets pot contribuir a potenciar el comerç de proximitat. «En un futur pròxim passaran moltes més persones per davant dels establiments. Amb la bici i el patinet, una persona pot recórrer més quilòmetres al cap del dia», observa Puig. El portaveu dona la «benvinguda» a Buny, però avisa que, de cara al futur, l’Ajuntament «establirà criteris» per decidir l’entrada d’altres empreses.


_______