El 2017, un any d’èxits de la Fundació

LEER Resultado de imagen de emoji whatsapp bandera españa

READ 

 

MEMÒRIA DEL 2017

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City tanca l’any 2017 amb xifres d’èxit en projectes realitzats. Durant l’any es van realitzar un 25% més d’accions que l’any anterior, consolidant alguns dels projectes capçalera de la Fundació. Destaquen les iniciatives Smart Social, tals com el projecte Hèlix, el Cívic Tarraco o l’InJué Smart Challenge. El patronat de la Fundació va aplaudir la presentació de la memòria de l’any, amb una aprovació unànime de la feina feta.

El 2017 ha estat l’any en què se solidifica l’aposta per l’eficiència energètica, la Fundació ha liderat una sèrie de projectes que han facilitat l’estalvi energètic en l’àmbit municipal com personal, amb estudis i formacions de treball en aquest camp. D’aquests destaquen les auditories energètiques que es van realitzar a diferents centres educatius de la ciutat de Tarragona: CEiP Miracle, CEiP Marcel·lí Domingo i CEiP Sant Salvador. També el servei impulsat des de la Fundació, a través de la Taula de la Pobresa Energètica, d’assessorament a persones vulnerables, oferint claus per reduir i optimitzar el consum energètic.

Tarragona. Visita a l’Anella Mediterrània de Campclar de geògrafs especialitzats en ciutats intel·ligents.

D’altra banda, s’han consolidat alguns dels projectes capçalera de la Fundació. Destaquen les iniciatives Smart Social, tals com el projecte Hèlix, el Cívic Tarraco o l’InJué Smart Challenge. Totes aquestes han estat enfocades a posar les noves tecnologies, o tecnologies Smart, a servei de la població i les necessitats socials. En el cas del projecte Hèlix, un projecte d’economia circular, joves dels centres cívics fabriquen amb impressores 3D elements que facilitaran el dia a dia dels usuaris de la Muntanyeta. Pel que fa a l‘InJué Smart Challenge, els alumnes dels centres educatius del Camp de Tarragona proposen activitats d’oci en família utilitzant les noves tecnologies. I finalment, el Cívic Tàrraco, obre canals de participació ciutadana en la construcció d’un mapa d’idees al voltant de la gestió del patrimoni de Tarragona.

L’Smart Cub és un dels millors exemples de la tasca de coordinació de la Fundació. A través de nosaltres, diverses entitats del territori, el Port i l’institut Pere Martell, han creat un projecte Smart, del que ara se’n poden beneficiar els centres i iniciatives educatives del territori.

 

Objectius de futur

El 2018 és un any de noves propostes i de continuat en les apostes iniciades l’any passat. Primerament, un canvi d’estatuts permet ampliar l’acció de la Fundació a la conurbació del Camp de Tarragona, per crear sinergies dins del territori i continuar donant suport a diferents administracions públiques.

La Fundació mantindrà la seva ferma aposta pels projectes de patrimoni, dins de la línia de treball Smart Heritage, que inclou propostes com Imageen, la plataforma virtual que permet viure en primera persona la Tarragona romana. Els Jocs Mediterranis es mantenen entre els eixos de treball cabdals, amb l’Smartització de les instal·lacions, com l’Anella Mediterrània i els carregadors de vehicles elèctrics. La implicació social es manté i s’amplia, gràcies als projectes iniciats, com l’Hèlix, i el seu potencial de creixement.

La Fundació també creua fronteres, i porta els projectes arreu d’Europa a sis congressos internacionals.

Amb tot, la Fundació encara el 2018 amb el calendari ple d’esdeveniments, enfocats a convertir la ciutat i el seu entorn en un espai més amable per la ciutadania i més respectuós amb el medi.