reflexio

Reflexió


Projectes destacats


L’Agenda Urbana de Catalunya dissenyarà el model de ciutat del futur

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha participat aquest dilluns 5 de novembre a l’Assemblea Urbana de Catalunya, òrgan col·legiat encarregat d’impulsar l’Agenda Urbana de Catalunya per redissenyar les ciutats com, per exemple, la qualitat de l’aire, la inclusió social, el transport públic, l’economia verda i el canvi climàtic.

Fet a Tarragona: “Tarragona necessita prendre decisions col·lectives»

Parla de regió i de Catalunya Sud quan tothom s’omple la boca amb paraules com ara nació, territori i Camp de Tarragona. Proposa recerca i innovació quan la majoria encara creu en la producció i venda a preus baixos. Després de vuit anys com a rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau lidera un projecte que té per objectiu potenciar la competitivitat de les comarques tarragonines, aprofitant el coneixement en els sectors econòmics que ja són referents.

El turisme intel·ligent a debat a Tarragona

El Mediterranean Tourism Meeting (MTM) va arribar a la seva quarta edició el passat dijous amb la participació de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City. El simposi d’aquest any va estart dedicat al turisme intel·ligent, la gastronomia i el món del vi.

La vida a les Smart Cities a debat

Els estudiants d’escoles i universitat de Tarragona d’entre 16 i 19 anys han tingut l’ocasió de debatre com la indústria plàstica i petroquímica està evolucionant cap a un paper crucial en l’era digital. Al voltant de 70 estudiants van debatre en el marc de les “Competicions Europees de Debat per a Joves”, un esdeveniment internacional

Creativitat i innovació a través de la cooperació i els interessos mutus

L’Institut Roseta Mauri continua formant el seu alumnat en matèria de noves tecnologies. Aquest cop, ha estat el torn dels alumnes de tercer i quart d’ESO. I és que juntament amb 10 centres educatius més del Camp de Tarragona, és a dir, prop de 700 alumnes, participaran en la primera edició del torneig InJUè Smart Challenge, promogut per l’agrupació Petits Enginyers amb la finalitat de despertar l’esperit innovador.

El projecte Hèlix i la Jornada d’Economia Circular

Europe Direct Tarragona ha portat el debat sobre l’economia i el nou model productiu a la Universitat Rovira i Virgili per conèixer l’agenda i els passos que està donant la Unió Europea en aquest àmbit. L’organització de la Jornada sobre Economia Circular i estratègia Europa 2020 s’ha fet conjuntament amb la URV i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City.

Jornades ‘Infraestructures que transformen les ciutats’

El transport urbà té un destacat efecte sobre la qualitat de vida de les tres quartes parts d’europeus que viuen en entorns urbans. El trànsit rodat és una important font de contaminació de l’aire a les ciutats, el que s’avoca a una exposició de gran part de la població a alts nivells de contaminació.

Eixos i Projectes


Butlletins mensuals


Connecta i comparteix idees. Segueix-nos


Connecta i comparteix idees. Segueix-nos

Patrons