Civic Tarraco als mitjans

A continuació us fem un recull de la presència de Cívic Tarraco als mitjans de comunicació.

10/06/2016 – Viu a fons

Impulsen un procès participatiu digital per aportar idees per a la gestió del patrimoni

La conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i les càtedres de Smart City i d’Inclusió Social de la URV impulsaran el projecte Cívic Tàrraco, un procès participatiu destinat a crear un mapa d’idees sobre tres monuments Patrimoni de la Humanitat de la ciutat.

Així, a través d’una eina tecnològica digital, Messagenes, es pretén que diferents entitats i institucions de Tarragona opinin i valorin els projectes de gestió que es faran a la plaça dels Sedassos (graderies del circ romà), el Fòrum de la Colònia i el Pla Director del Circ.

D’aquesta manera, es vol donar veu a les entitats sobre el futur destinat a aquests espais que formen part del patrimoni romà de Tarragona. El Fòrum de la Colònia ha estat en el centre del debat de fa uns anys. L’Ajuntament ja va manifestar mesos enrere la voluntat d’obrir el jaciment a la ciutat, fent un parc obert i no controlant l’accés — cal recordar que gran part d’aquestes restes són restauracions modernes—. Algunes entitats, però, han manifestat el desig de dir la seva més enllà dels tres projectes escollits. Així, l’amfiteatre també seria objecte de crítica. Algunes veus s’oposen al fet que en aquest emblemàtic escenari —gran part del qual també és una restauració moderna— serveixi per acollir actes privats com enllaços matrimonials, sopars d’empresa o mítings electorals. Quan això es produeix, el monument queda tancat a les visites.

Amb aquesta eina que es presentarà en uns dies es vol consensuar les decisions referents al patrimoni, si més no, en alguns dels monuments i començar una nova etapa en què tots els actors implicats en el món del patrimoni de Tarragona puguin expressar les seves opinions i no tenir un paper de simples espectadors com fins ara.

14/06/2016 – Tarragona Ràdio

Tarragona engega un procés participatiu al voltant de la gestió del patrimoni

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni i les càtedres de Smart City i d’Inclusió Social de la URV han impulsat un innovador projecte pilot. Durant quinze dies s’obrirà a la ciutadania per tal que tothom pugui valorar i debatre sobre la gestió del patrimoni, i així generar un mapa d’idees al voltant de tres projectes com són el pla director del Fòrum de la Colònia, la intervenció a la plaça dels Sedassos i carrer Ferrers i el pla director de l’espai del Circ Romà

Segons informa l’Ajuntament, el projecte Cívic Tàrraco neix amb un triple objectiu: millorar la gestió del patrimoni de Tarragona i la presa de decisions, potenciar la participació ciutadana i aconseguir una governança pública més social, participativa i transparent.

El procés participatiu s’articularà mitjançant la creació d’una xarxa cívica que comptarà amb dos models. Un primer de forma presencial, amb entrevistes i impulsant grups de deliberació i un segon que es desenvoluparà a través de mitjans digitals, d’un espai virtual de debat i conversa creat amb l’eina tecnològica Messagenes. Aquest funciona de forma semblant a una xarxa social contextualitzada

 

14/06/2016 – Tot Tarragona

Tarragona engega ‘Cívic Tàrraco’, un projecte obert als ciutadans al voltant de la gestió del Patrimoni

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona i les càtedres de Smart City i d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han impulsat un innovador projecte pilot que durant quinze dies –fins el 25 de juny- s’obrirà a la ciutadania per tal que tothom pugui valorar i debatre sobre la gestió del patrimoni, i així generar un mapa d’idees al voltant de tres projectes com són el pla director del Fòrum de la Colònia, la intervenció a la plaça dels Sedassos i carrer Ferrers (circ) i el pla director de l’espai del Circ Romà.

El projecte Cívic Tàrraco neix amb un triple objectiu: millorar la gestió del patrimoni de Tarragona i la presa de decisions, potenciar la participació ciutadana afegint als mecanismes clàssics de reunions i entrevistes nous elements digitals i tecnològics i aconseguir una governança pública més social, participativa i transparent.

El procés participatiu s’articularà mitjançant la creació d’una xarxa cívica que comptarà amb dos models. Un primer de forma presencial, amb entrevistes i impulsant grups de deliberació i un segon que es desenvoluparà a través de mitjans digitals, d’un espai virtual de debat i conversa, creat amb l’eina tecnològica Messagenes; que funciona de forma semblant a una xarxa social contextualitzada i moderada en què s’obren diferents espasi de debat i participació al voltant de preguntes que es van formulant. Es pot participar a Messagenes previ registre (http://www.messagenes.com/newscenter/participacio) i també al punt de participació ubicat a l’Antic Ajuntament, amb l’ajut dels ‘reporters cívics’.

El mapa d’idees serà una eina per a la millora de la gestió i estarà disponible per a governants, responsables, tècnics i tota la ciutadania com a coneixement compartit. A més, la URV farà una sèrie de recomanacions a partir de l’anàlisi del mapa. Des de l’Ajuntament s’ha optat per aquest procés ja que Tarragona és una ciutat que viu i conviu amb un patrimoni històric integrat en el seu espai urbà, una ciutat amb història viva i amb ciutadans que la trepitgen dia a dia.

14/06/2016 – Diari Més

Tarragona impulsa un mapa d’idees per gestionar el patrimoni

Els projectes en els quals espot participar són el pla director de l’espai del Circ Romà, l’espai del Fòrum de la Colònia i la intervenció a la plaça Sedassos

Tarragona impulsa un nou procés participatiu mitjançant la creació d’una xarxa cívica, que servirà per generar un mapa d’idees al voltant de tres projectes del patrimoni històric de la ciutat, amb l’objectiu d’una governança pública més social, transparent i participativa. El projecte, anomenat Cívic Tàrraco i impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, l’Ajuntament i la Universitat Rovira i Virgili, durarà quinze dies —fins al 25 de juny—, i s’obrirà a la ciutadania per tal que tothom pugui valorar i debatre sobre la gestió del patrimoni.

Les idees giraran entorn de tres projectes com són el pla director del Fòrum de la Colònia, la intervenció a la plaça Sedassos i el carrer Ferrers, i el pla director de l’espai del Circ Romà. Cívic Tàrraco neix amb un triple objectiu: millorar la gestió del patrimoni de la ciutat, potenciar la participació ciutadana i aconseguir una governança pública més social.

El procés participatiu s’articularà mitjançant una xarxa cívica que comptarà amb dos models. Un primer de forma presencial, amb entrevistes, i un segon que es desenvoluparà a través de mitjans digitals, d’un espai virtual de debat i conversa, creat amb l’eina tecnològica Messagenes, que funciona com una xarxa social. Tothom pot participar en aquesta plataforma, però és necessari registrar-se ahttp://www.messagenes.com/newscenter/participacio. Per altra banda, l’Antic Ajuntament actuarà com a puny de participació amb l’ajut dels ‘reporters cívics’.

El mapa d’idees serà una eina per a la millora de la gestió i estarà disponibles per a governants, responsables, tècnics i tota la ciutadania com a coneixement compartit. A més, la URV farà una sèrie de recomanacions a partir de l’anàlisi del mapa

14/06/2016 – Circ de Tarragona

Tarragona busca noves fòrmules per gestionar millor i més acuradament el seu patrimoni. Ara, l’Ajuntament, a través de l’àrea de Patrimoni, demanarà consell i recomanacions a la ciutadania per gestionar millor els seus encants romans. Ho farà via internet i també de manera presencial, a través del nou espai virtual «Cívic Tàrraco», un nou canal de participació ciutadana que acaba de crear l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament liderada per la regidora Begoña Floría.

Des d’ara i fins el 25 de juny, tothom qui vulgui podrà opinar i suggerir idees al voltant de tres projectes: el pla director del Fòrum de la Colònia, la intervenció a la plaça dels Sedassos i carrer Ferrers (circ) i el pla director del Circ Romà.

El mapa d’idees que sorgirà del procés participatiu serà una eina per a la millora de la gestió i estarà disponible per a governants, responsables, tècnics i tota la ciutadania com a coneixement compartit. A més, la URV farà una sèrie de recomanacions a partir de l’anàlisi del mapa. Des de l’Ajuntament s’ha optat per aquest procés ja que Tarragona és una ciutat que viu i conviu amb un patrimoni històric integrat en el seu espai urbà, una ciutat amb història viva i amb ciutadans que la trepitgen dia a dia.

El projecte, impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni i les càtedres de Smart City i d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), neix amb un triple objectiu: millorar la gestió del patrimoni de Tarragona i la presa de decisions, potenciar la participació ciutadana afegint als mecanismes clàssics de reunions i entrevistes nous elements digitals i tecnològics i aconseguir una governança pública més social, participativa i transparent.

El procés participatiu s’articularà mitjançant la creació d’una xarxa cívica que comptarà amb dos models. Un primer, de forma presencial, i un segon espai, virtual, de debat i conversa, creat amb l’eina tecnològica Messagenes; que funciona de forma semblant a una xarxa social contextualitzada i moderada en què s’obren diferents espais de debat i participació al voltant de preguntes que es van formulant.

14/06/2016 – Diari de Tarragona

El consistorio pide ideas a la ciudad sobre la gestión del patrimonio

La iniciativa busca generar un mapa de ideas para mejorar el espacio del Circ, la Plaça dels Sedassos y el Fòrum de la Colonia

La concejalía de Patrimoni, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City y la Cátedra de Inclusión Social de la URV han impulsado un innovador proyecto piloto de participación que durante 15 días –hasta el 25 de junio– ofrecerá a toda la ciudadanía la posibilidad de debatir sobre la gestión del patrimonio.

El objetivo es generar un mapa de ideas lo más completo posible en torno a tres proyectos: el plan director del Fòrum de la Colonia, que actualmente no se halla bien integrado en la zona y donde se pretende actuar para mejorar el entorno y el paisaje; la Plaça dels Sedassos y la calle Ferrers (Circ), para obtener propuestas sobre qué hacer con las gradas, cómo integrarlas en la ciudad, además de resolver los problemas de suciedad, botellón y molestias a los vecinos; y el plan director del espacio del Circ Romà, cómo organizarlo para que convivan sin problemas los vecinos, los demás ciudadanos, las terrazas, los servicios públicos…

El proyecto Cívic Tàrraco nace con la triple pretensión de mejorar la gestión del patrimonio y la toma de decisiones, potenciar la participación ciudadana añadiendo a los mecanismos clásicos de reuniones y entrevistas nuevos elementos tecnológicos, y conseguir una gobernanza pública más social, participativa y transparente. Para ello el proceso participativo se articulará mediante la creación de una red cívica que contará con dos modelos. Uno de forma presencial, con entrevistas e impulsando grupos de deliberación, y otro que se desarrollará a través de medios digitales, un espacio virtual de debate y conversación creado con la herramienta tecnológica Messagenes, que funciona de forma similar a una red social pero contextualizada y moderada en la que se abren espacios de debate en torno a un tema. Se puede participar registrándose en la web http://www.messagenes.com/newscenter/participacio y en el punto ubicado en el Antic Ajuntament, con la ayuda de ‘reporteros cívicos’, una red de voluntarios que recogen la información mediante entrevistas o yendo con la aplicación abierta para que la gente escriba lo que quiera en las tarjetas.

El mapa de ideas resultante de este proceso será una herramienta para mejorar la gestión y estará disponible para gobernantes, responsables, técnicos y la ciudadanía en general como un conocimiento compartido. Las conclusiones y recomendaciones a partir del análisis de este mapa de ideas estará en manos de profesionales de la URV, un ente independiente y objetivo.

15/06/2016 – Diari de Tarragona

diaritarragona15062016

 

15/06/2016 – Notícies TGN15

noticiestgnbreu