Celebrat el Primer workshop de l’Open Data Lab Tarragona

El passat dijous 28 de febrer es celebrà el primer workshop de l’Open Data Lab Tarragona, al mateix temps que s’inaugurava aquest hub de dades obertes.

Va ser una sessió plena de continguts sorprenents i amb un tarannà pràctic on s’exposà l’experiència de la posada en marxa de la plataforma de dades obertes de Tarragona.

A la primera part de la sessió, Loudes Muñoz, la presidenta de l’IBOD, va destacar les oportunitats econòmiques i nous futurs professionals que s’obre amb les dades obertes. Ella proposava la importància que part de les responsabilitats dels ens públics és la publicació i difusió de les dades generades.

El Workshop, sota el nom “Recorregut per les dades obertes de Tarragona” amb Felipe Ruíz – Enginyer tècnic informàtic – Servei TIC de l’Ajuntament de Tarragona, va ser un èxit en assistència i va reunir experts i aprenents en la gestió de les dades, emprenedoria i tecnologia d’arreu del Camp de Tarragona.

 

La sessió es va fer de manera pràctica i es va treballar amb casos d’èxit més propers i rellevants.

“Les dades obertes que publica al seu portal l’Ajuntament de Tarragona són fruit d’un procés automàtic que genera valor cap a la societat del Camp de Tarragona” destacava el Felipe Ruíz al final de la jornada.

Una de les gràfiques més interessants va ser veure com l’Ajuntament publica el repartiment de la seva població, més de 140.000 habitants, en un disseny actualitzat periòdicament.

 

El potencial de les #DadesObertes en mobilitat serà el proper workshop programat. Anirà impartit per en Leo Blazquez (@leoblazquez) – CIO de Reus Transport Públic i de Reus Mobilitat i Serveis. Serà el proper 14/03 a les 18h a l’escola de dades de Tarragona (edifici Tarragona Impulsa, antiga tabacalera). -Reservar plaça gratuïta aquí-