Arrenca un projecte europeu entre Tarragona i la ciutat turca de Çanakkale

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region participa en el projecte ‘Partnership for the future of smart cities’. Es tracta d’un projecte europeu amb Turquia per l’intercanvi d’experiències de governança entre les ciutats de Çanakkale i Tarragona. El projecte, corresponent a la convocatòria “Town_Twinning_Actions” dins del règim de subvencions de la UE (TTGS), té un pressupost de 100 mil euros junt a altres ciutats europees participants.

El marc institucional de TTGS contempla: Direcció d’Afers de la Unió Europea (DEUA): El Ministeri d’Afers Exteriors-DEUA és la Institució líder del Programa. DEUA és responsable de la coordinació de la implementació tècnica del Programa i també coordinarà la supervisió dels projectes de subvencions. La Direcció d’Execució de Projectes de la DEUA, com a Beneficiari Final del Projecte, serà l’encarregada d’implementar el projecte i el seguiment dels contractes de subvenció atorgats sota la supervisió general del CFCU.

El projecte concret estarà coordinat pels ajuntaments de Tarragona i Çanakkale. La Fundació donarà suport a l’Ajuntament de Tarragona i, per la banda turca, la Unió de Províncies (UP) i la Unió de Municipis de Turquia (UMT) proporcionaran suport tècnic.

Aposta pels projectes europeus

Aquest projecte s’emmarca en l’aposta de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region pels projectes europeus i la projecció exterior per potenciar la marca Tarragona des de l’àmbit regional, de territori, com a regió intel·ligent i amb projecció de mediterraneïtat.

En aquest sentit, una de les línies per les quals aposta la Fundació és la cerca de fons europeus en benefici del territori. D’aquesta manera als anys 2015 i 2016, Tarragona va participar al projecte RERUM (REliable, Resilient and secUre IoT for sMart city application) amb altres ciutats per valor d’1’2 milions d’euros, i que tornarà a repetir enguany, o el projecte del programa Erasmus Plus RRIL (Responsible Research & Innovation Learning) concedit al 2018 amb un pressupost aproximat de 300 mil euros.

En aquest 2019 la Fundació es presenta a diverses fases per un fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) de 5 milions d’euros junt a altres quatre ciutats europees, a més del mencionat projecte amb Turquia.

D’aquesta manera la Fundació es mostra satisfeta i fa un bon balanç del que això suposa i genera envers la ciutat i el territori.