“Tarragona recull de mitjana més envasos que Catalunya”, segons el Punt Avui

“Tarragona recicla prou bé.” Així ho va expressar ahir la gerent de Catalunya d’Ecovidrio, Sílvia Mayo. En aquesta afirmació també hi va coincidir el gerent de gestió local i autonòmica d’Ecoembes Catalunya, Jordi Pietx: “Tant en el cas dels envasos com en paper i cartró, Tarragona està per damunt de la mitjana de recollida a Catalunya.” Mentre que la mitjana catalana se situa en 15,4 quilos de recollida d’envasos per habitant el 2016, a Tarragona es van recollir 19,4 quilos de mitjana. El mateix passa amb la recollida de paper i cartró, ja que a la ciutat la mitjana és de 26 quilos per habitant, mentre que Catalunya registra 18,6 quilograms per persona.

Per continuar millorant aquestes dades, l’Ajuntament de Tarragona ha iniciat una campanya de millora de la recollida selectiva al sector hoteler, tenint en compte que un 50% dels envasos de vidre són generats per la restauració i el sector hoteler. La regidora de Medi Ambient, Ivana Martínez, va anunciar que en la campanya hi participaran 500 establiments. Tècnics d’Ecoembes i Ecovidrio visitaran hotels i restaurants per informar sobre la correcta separació i recollida selectiva de les fraccions dels contenidors verd i groc.

A Tarragona, el 2016, la ciutadania va separar 2.240 tones d’envasos de vidre i 2.553 d’envasos de plàstic, llaunes i brics.

Llegeix-lo a la web del Punt Avui