La Fundació tanca la seva participació a l’Smart City Expo World Congress

1117_expo1La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City ha finalitzat aquest dijous la seva presència a l’Smart City Expo World Congress, on ha exercit de punt de trobada de l’activitat smart de la ciutat i del Camp de Tarragona durant els tres dies que ha durat la fira. Per l’espai hi han passat milers de persones, moltes de les quals s’han interessat per la tasca de la Fundació.

La FTSMC ha anat de la mà d’empreses del territori, que han pogut exposar els seus projectes a l’estand tarragoní i aprofitar per establir una xarxa de contactes amb possibles futurs clients i cooperadors d’arreu del món. També la mateixa Fundació ha establert relacions amb diferents organitzacions d’arreu.

En el darrer dia, l’empresa Mobeac ha exposat la seva aplicació per a telèfons mòbils que permet rebre informació dels comerços de la zona propera en la qual es troba i dels seus establiments preferits. Per la seva banda, la companyia tarragonina What About Technologies ha presentat els seus sistemes per analitzar dades amb l’objectiu de donar-hi aplicacions quotidianes, com ara evitar accidents o millorar la qualitat de vida dels malalts. El matí s’ha tancat amb la presència d’Aplicat, una companyia que es dedica als aparells de catàlisi d’aigua, que permet –entre altres coses- convertir aigua d’aqüífers que té excés de nitrats en aigua potable.

Finalment, a la tarda els alumnes del postgrau de la càtedra de smart cities de la Universitat Rovira i Virgili han pogut visitar tant l’estand com la resta de la fira, amb la possibilitat de conèixer de primera mà les darreres innovacions del sector.

Pel què fa a xifres generals de la fira ha comptat amb més de 32.000 professionals d’un centenar de països. L’Smart City Expo World Congress, que s’ha desenvolupat a Fira de Barcelona, ha experimentat un increment del 30% de la seva dimensió respecte la darrera edició. Enguany s’hi ha congregat 600 ciutat i 16.688 visitants, un 55% dels quals internacionals, que han pogut compartir experiències, descobrir les últimes solucions mostrades pels 591 expositors i aprendre dels 420 experts que han participat en el congrés.

La Fundació ha estat present en aquesta cita de la mà dels seus patrons -Repsol, Sorea, Port de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili- i la col·laboració de l’Associació Empresarial Química de Tarragona.