El Fòrum Smart debatrà sobre governança i inclusió a les Smart Cities

 

 

 

 

 

 

La cinquena edició del Fòrum Smart Tarragona debatrà sobres formes de governança i inclusió a les ciutats intel·ligents. La cita és el proper 13 de juny, de 17.30 a 21.00 hores, al Teatre Magatzem de la Cooperativa Obrera Tarraconense.

El fòrum cerca reflexionar sobre l’aplicabilitat de la perspectiva smart des de la seva perspectiva més social, fugint dels tecnologismes i centrant-se en les persones, una reflexió en la línia de profunditzar en la conceptualització de  les Smart Mediterranean Cities. En la trobada hi participaran tres experts en la matèria: Quim Brugué (politòleg i expert en participació), Ricard Gomà (director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona) i Fernando Pindado (comissionat de Participació de l’Ajuntament de Barcelona). Tots tres participaran en la primera part de la jornada, que es desenvoluparà a través d’una conversa conduïda pel periodista Ricard Lahoz i Angès Llorens.

 

 

En la segona part s’exposaran vuit experiències vinculades a Smart governance i Smart Líving.  Les presentacions posaran en valor algunes iniciatives que s’estan desenvolupant o han nascut a Tarragona i d’altres que podrien desenvolupar-s’hi provinents d’altres llocs com Barcelona o Saragossa. El format de les intervencions serà molt fresc i dinàmic, amb intervencions curtes que es donaran pas entre elles.

La jornada es tancarà amb un networking entre els presents, i les experiències presentades en el Fòrum Smart s’interrelacionaran per generar noves sinèrgies, en les quals també hi podran prendre part els assistents. En aquest espai de temps també s’exposaran les experiències i projectes desenvolupats per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City. També hi haurà un servei de catering de proximitat subministrat mitjançant servei de proximitat i ecològic model #0,0CO2 fet per CUÏC Mobilitat Ecològica.

El Fòrum Smart, organitzat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, compta amb la col·laboració dels patrons de la Fundació -Ajuntament de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, Repsol i Sorea- a més de Port de Tarragona, SECE, FCC, Tarragona Impulsa i Cooperativa Combinats.

L’espai és escollit, la Cooperativa Obrera Tarraconense, ha estat reflexionat i intenta evocar una reflexió que van tenir els seus fundadors a principis del segle passat: com les persones cooperen per millorar el nostre entorn i la nostra vida diària aprofitant tot el nostre potencial. Aquesta reflexió que inspirà el moviment cooperativista a Catalunya, és el mateix que inspira aquest 5è Fòrum Smart Tarragona.

L’assistència és gratuïta però cal formalitzar una inscripció prèviament AQUÍ