Revista


Articles


Tecnologías Inteligentes Colaborativas (TIC), por Santiago Castellà

Las durante tanto tiempo denominadas NUEVAS Tecnologías de la Información y la Comunicación han dejado hace tiempo se ser nuevas para pasar a ser de una cotidianidad imprescindible para el funcionamiento de casi todos nuestros entornos laborales, de ocio y personales. Pero sin embargo, las siglas TIC se resisten a morir definitivamente, recobrando una nueva vida como Tecnologías Inteligentes Colaborativas…

L’Europa de les ciutats intel·ligents

Avui podríem parafrasejar El Manifest Comunista de Karl Marx i Fiedrich Engels amb la idea d’“un fantasma recorre Europa”, sols que ara el fantasma és l’Smart City. La metàfora és correcte donat que no pocs dels seus furibunds detractors consideren que és només un fantasma de fum que s’esvairà sigil·losament amb la mateixa sorprenent habilitat amb què s’ha instaurat entre nosaltres.

EPP!, tecnologia al servei del ciutadà per millorar Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona va posar en marxa al novembre de 2014 l’aplicatiu ‘EPP!’ mitjançant el qual el ciutadà té l’oportunitat de notificar i avisar d’incidències que pugui trovar a la via pública fent una foto que es geolocalitza amb la ubicació del dispositiu mòbil al moment. Uns 2.000 ciutadans ja disposen de l’aplicació al seu abast.

La Ciudad de los coches – articulo de Santiago Castellà

Cada vez apreciamos más las contradicciones del actual modelo de movilidad. Si por movilidad inteligente entendemos una respuesta a nuestra necesidad de desplazamiento que sea eficaz para nuestras necesidades y eficiente en términos ambientales y sociales, veremos como el concepto clásico de vehículo privado deberá someterse a una serie de evoluciones o quizás de revoluciones.

Tràiler de la sèrie documental Ingeniería Civil Romana

Descobreix amb poc més de dos minuts, el potencial de l’extraodinaria sèrie documental Ingeniería Civil Romana produïda entre TVE, Structuralia i Digivisión i on apareix representada Tarragona amb espectaculars recreacions virtuals.

Tràiler de l’aplicació Imageen

Descobreix la nova aplicació Imageen que et permetrà traslladar-te a la Tàrraco del s. II. Descarrega-la gratuïtament i viu en primera persona les carreres al circ romà o les lluites dels gladiadors a l’amfiteatre! Tràiler de l’aplicació Imageen:  ...

Tarragona, ciutat intel·ligent de la Mediterrània

Article publicat a la Vanguardia el passat 20 de setembre i escrit per Santiago Castellà, Director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la Universitat Rovira i Virgili.

A Tarragona, des d’un bon inici vam entendre la concessió dels Jocs Mediterranis de 2017, com una oportunitat per accelerar les lògiques i dinàmiques de transformació en les que estava immersa la ciutat….

Postgrau en Smart Cities: el futur de les ciutats és Smart

Per què escollir el postgrau en Smart Cities de la URV?

Per què escollir el postgrau en Smart Cities de la URV? (2)


Butlletins mensuals


Connecta i comparteix idees. Segueix-nosPatrons