Revista


Articles


Tecnologies Intel·ligents Col·laboratives (TIC)

Les durant tant de temps denominades NOVES Tecnologies de la Informació i la Comunicació han deixat fa temps es ser noves per passar a ser d’una quotidianitat imprescindible per al funcionament de quasi tots els nostres entorns laborals, d’oci i personals.

La agenda urbana europea

Es un secreto a voces que, en las primeras conversaciones en torno al nuevo programa europeo de inversiones en investigación, desarrollo e innovación, -llamado a substituir a partir del 2020 al programa Horizon-, las ciudades cobrarán gran protagonismo.

Autoconsumo energético y generación distribuida

En tiempos revueltos algunas noticias importantes pasan desapercibidas. Este caluroso junio, concretamente el 2 de junio, el Tribunal Constitucional, tantas veces despreciado desde las tribunas políticas, aceptó dos reclamaciones planteadas por la Generalitat de Catalunya en su conflicto positivo de competencias contra el Real Decreto 900/2015, de 9 de octubre, por el que se regulan las condiciones administrativas, técnicas y económicas de las modalidades de suministro de energía eléctrica con autoconsumo y producción de autoconsumo.

Tecnologías Inteligentes Colaborativas (TIC), por Santiago Castellà

Las durante tanto tiempo denominadas NUEVAS Tecnologías de la Información y la Comunicación han dejado hace tiempo se ser nuevas para pasar a ser de una cotidianidad imprescindible para el funcionamiento de casi todos nuestros entornos laborales, de ocio y personales. Pero sin embargo, las siglas TIC se resisten a morir definitivamente, recobrando una nueva vida como Tecnologías Inteligentes Colaborativas…

L’Europa de les ciutats intel·ligents

Avui podríem parafrasejar El Manifest Comunista de Karl Marx i Fiedrich Engels amb la idea d’“un fantasma recorre Europa”, sols que ara el fantasma és l’Smart City. La metàfora és correcte donat que no pocs dels seus furibunds detractors consideren que és només un fantasma de fum que s’esvairà sigil·losament amb la mateixa sorprenent habilitat amb què s’ha instaurat entre nosaltres.

EPP!, tecnologia al servei del ciutadà per millorar Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona va posar en marxa al novembre de 2014 l’aplicatiu ‘EPP!’ mitjançant el qual el ciutadà té l’oportunitat de notificar i avisar d’incidències que pugui trovar a la via pública fent una foto que es geolocalitza amb la ubicació del dispositiu mòbil al moment. Uns 2.000 ciutadans ja disposen de l’aplicació al seu abast.

La Ciudad de los coches – articulo de Santiago Castellà

Cada vez apreciamos más las contradicciones del actual modelo de movilidad. Si por movilidad inteligente entendemos una respuesta a nuestra necesidad de desplazamiento que sea eficaz para nuestras necesidades y eficiente en términos ambientales y sociales, veremos como el concepto clásico de vehículo privado deberá someterse a una serie de evoluciones o quizás de revoluciones.

Tràiler de la sèrie documental Ingeniería Civil Romana

Descobreix amb poc més de dos minuts, el potencial de l’extraodinaria sèrie documental Ingeniería Civil Romana produïda entre TVE, Structuralia i Digivisión i on apareix representada Tarragona amb espectaculars recreacions virtuals.

Carregadors elèctrics a Tarragona

RECI visita i avalua el concepte Smart aplicat a l'Anella Mediterrània

Postgrau en Smart Cities: el futur de les ciutats és Smart


Butlletins mensuals


Connecta i comparteix idees. Segueix-nosPatrons