Revista


Articles


ENTREVISTA: Josep Budí (Cap Tecnologia Aj. Tarragona): Smart City ha de significar viure millor

Viure en una ciutat intel·ligent serà gairebé obligat si tenim en compte totes les noves tecnologies que ens envolten. Per aquest motiu, des de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i l’Ajuntament de Tarragona es treballa conjuntament per treure el millor d’aquesta tecnologia que fem servir ja de forma habitual. Josep Budi (Cap de Servei de Tecnologia de l’Ajuntament de Tarragona) explica els avantatges que la població obtindrà de l’Administració aplicant aquesta tecnologia intel·ligent i que molts tràmits no caldrà gestionar-los en persona.   http://rctgn.cat/uploads/audios/2018/05/20180514_josepbudi.mp3   Escolta-ho a Ràdio ciutat de...

ENTREVISTA: Santiago Castellà (Director Càtedra Smart City): “Una ciutat intel·ligent ens permetrà viure millor”

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City reuneix iniciatives orientades a millorar la qualitat de vida, la sostenibilitat i la gestió eficient dels serveis i sempre des de l’innovació. Dins d’aquesta Smart City (ciutat intel·ligent) hi ha la Càtedra que dirigeix Santiago Castellà i que treballa, sobretot, en la investigació amb altres professionals de tot Catalunya i que ja ha impartit un primer posgrau a la Universitat Rovira i Virgili.

Diari de Tarragona: “Els Jocs de la Pau, els Jocs de Tarragona”

Fa uns 2.000 anys un general romà va desembarcar les seves tropes a la nostra costa a la recerca d’un espai on poder instal·lar un campament permanent a partir del qual desenvolupar una campanya militar. Buscava un port natural, una climatologia favorable, bones comunicacions, queviures a l’abast. No es va equivocar en escollir aquest punt específic de la Mar Mediterrània malgrat que el fet que el va motivar era contundent: la guerra.

Ni una família sense energia

La pobresa energètica és, indubtablement, un dels problemes socials més greus. És una responsabilitat comuna garantir que cap família es quedi sense llum o aigua calenta, especialment durant els mesos freds. Amb aquest objectiu en ment, el govern municipal de Tarragona va crear juntament amb l’Ajuntament de Reus la Taula de la Pobresa Energètica.

Junts contra les addiccions a les noves tecnologies

Les noves tecnologies han revolucionat la societat, s’han convertit en un element imprescindible i han transformat profundament alguns dels hàbits més bàsics. Hem adaptat la tecnologia a qualsevol acció de la vida diària, com escollir un restaurant, trobar un lloc al mapa, guardar la llista de la compra, o qualsevol tipus de comunicació. Les tecnologies faciliten la vida, sempre que estiguin al servei de les persones, i no a la inversa. La tecnologia es desenvolupa a un ritme vertiginós, però és en benefici de tots aprendre a treure’n el màxim profit. Treballar l’ús responsable i saludable de les noves tecnologies entre els joves és un element clau en l’educació contemporània però, sovint, els mateixos educadors ens veiem mancats de recursos amb els quals treballar.

Economia Circular para un crecimiento inteligente de Europa

La Economía Circular, lejos de ser una moda pasajera, relativa a aspectos marginales de la economía y con una alta carga simbólica y comunicacional, supone un cambio radical y en profundidad de paradigma, que ha venido para quedarse. Nada será igual a partir de ahora, y así lo han entendido las economías más emergentes y dinámicas del mundo.

El deure de les administracions de garantir l’equitat educativa

Per a l’Ajuntament de Tarragona l’escolarització de 0-3 anys és una prioritat com a eina de cohesió social i igualtat d’oportunitats, per promoure l’èxit educatiu en el marc d’un model d’escola inclusiva i per l’interès superior de l’infant com a dilecció d’una Ciutat Amiga de la Infància com és Tarragona.

Los idus de junio

Da la impresión de que estos XVIII Juegos Mediterráneos están gafados. Basta seguir su rastro desde 2011 cuando fueron concedidos a Tarragona. Pero no es cuestión ahora de revisar la historia de lo que se hubiera podido realizar durante los 72 meses pasados, en los que han aparecido dificultades de todo tipo y numerosos imponderables hasta forzar que la celebración se haya retrasado un año. La revisión de las aportaciones de cada institución y persona habrá que dejarlas para después.

Europa invita a la economía circular

La Jornada de trabajo organizada este próximi viernes por Europe Direct Tarragona y la Catedra Tarragona Smart Mediterranean City nos invita algunas reflexiones sobre la invitación que múltiples documentos de la Unión Europea nos hacen hacia una economía regenerativa y circular. Cuando París acoge su cumbre sobre el clima que conmemora los acuerdos de hace dos años, conviene atender a los cambios no solo productivos sino también de actitud que se están produciendo.

Preparados para hacer historia - Los Juegos Mediterráneos

Nos preparamos para los Juegos Mediterráneos 2018 con este vídeo realizado por la Fundación Tarragona Smart Mediterranean City

Preparats per fer història - Els Jocs Mediterranis

Els Jocs Mediterranis faran història a la ciutat. Spot publicitari, abril de 2018

Fòrum Smart 2017: Participa.cat

Participa.cat explica la seva experiència des de la perspectiva Smart.


Butlletins mensuals


Connecta i comparteix idees. Segueix-nosPatrons