Canal de Youtube
Projecte Hèlix

Eixos vertebradors de la fundació


Un projecte de regió intel·ligent amb la Fundació Smart

  Reus s’incorpora al patronat de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region per poder impulsar projectes intel·ligents de territori   La Fundació Tarragona Smart Region dóna la benvinguda a Reus, que s’uneix al projecte de convertir el territori en un espai que, a través de les noves tecnologies, sigui més respectuós amb el medi ambient i amable amb el ciutadà. Els alcaldes de Tarragona i Reus han signat l’acord que els permetrà treballar units en noves iniciatives socials i sostenibles, amb la Fundació Smart com a punt de trobada i coordinació. Unint en l’estratègia smart ambdues ciutats, passem a ser un nucli de població considerable, atractiu i eficient per a grans projectes smart, que requereixen unes magnituds d’usuaris importants. Així, el territori guanya en cohesió i es permet continuar creixent en la direcció correcta, a través dels eixos de treball principals, que marquen un horitzó comú en el qual el ciutadà és el protagonista de la construcció de la seva ciutat. Aquests eixos són la sostenibilitat, la vertebració i cohesió territorial i el posicionament, projecció i internacionalització del territori. Tots tres instauren un marc de referència que permet treballar cap als objectius principals de la fundació, que són el potenciament de l’ecosistema i dinamització econòmica; la transformació de les ciutats; i el talent i capacitació digital. Els últims anys la Fundació ja ha liderat diversos projectes que treballen de forma conjunta amb diverses entitats i institucions del territori i que, sens dubte, han estat un èxit. Parlem, per exemple, dels projectes de participació ciutadana, les auditories energètiques, el projecte Hèlix o l’Smart Cub, dels quals es pot conèixer la...
Neix l’ecosistema d’innovació Som-Inn Port

Neix l’ecosistema d’innovació Som-Inn Port

Neix la iniciativa Som-inn Port, un nou ecosistema d’innovació del qual la Fundació en forma part com a membre adscrit i impulsor del comite científic.
Es tracta d’un espai de col·laboració creat per l’autoritat portuària, en col·laboració amb les insitutcions del seu entorn, els stakeholders i la Universitat Rovira i Virgili, que treballa per introduir tècniques innovadores en els processos, serveis i models de negoci del Port. Som-Inn Port compta ja amb 12 entitats adherides i 23 acords d’intencionalitat signats.

La Fundació Impulsa: Nits d’estiu per reviure la història a l’amfiteatre

La Fundació Impulsa: Nits d’estiu per reviure la història a l’amfiteatre

Cada nit l’amfiteatre de Tarragona es transformarà aquest estiu en un espai per viatjar en el temps. La nova programació d’estiu del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, amb el suport de la Fundació Tarragona Smart, converteix, a partir del 27 de juliol, aquest emblemàtic monument en un lloc des d’on cada dia podreu reviure la història de Tàrraco i conèixer el patrimoni des d’una òptica totalment diferent. I ho podreu fer escollint entre dues noves opcions: l’espectacle de recreació històrica de gran format Amfiteatrvm (que es podrà veure cada divendres i dissabte fins al 25 d’agost), i les visites nocturnes a l’amfiteatre (de diumenge a dijous).

El clúster TIC ofereix noves contractacions amb una formació sobre Big Data
El clúster TIC ofereix noves contractacions amb una formació sobre Big Data
gratuïts, intensius i dirigits a persones en situació d’atur entre 18 i 35 anys

Patrons